Sharon Osawe a húga esküvőjén készült képeket meglátva jött rá, hogy muszáj lefogynia. A násznépből csak ő lógott ki 165 kilójával, elege lett a túlsúlyból, és életmódot váltott.

Az Angliában élő, 34 éves nő csak egy óriási kosztümbe tudta belepréselni 165 kilós testét az esküvőn, esélye sem volt, hogy nőies ruhadarabban táncolja végig a lagzit. A fotókat visszanézve Osawe annyira elborzadt, hogy lemondott a nassolásról. Az életmódváltás óta végre olyan életet él, amilyet elképzelt új vőlegénye és két gyermeke mellett — írta meg a Daily Mail

A 165 kilós brit hölgy a váltás előtt egész nap nem evett semmit, viszont vacsorára egy nagyobb társaság komplett menüjét fogyasztotta el. Óriási steakeket, pitéket, rengeteg csomag csipszet és csokit tüntetett el pár óra alatt, a több liternyi üdítőital miatt pedig cukorfüggő lett. Ilyen étrend mellett könnyedén szaladtak fel a kilók a nőre.

A nagy fogyásra viszont csak akkor szánta el magát, mikor végignézte húga esküvői képeit. Az albumban egyedül Sharon Osawe lógott ki a sorból, szó szerint. Ormótlan, szürke kosztümében annyira visszataszítónak találta magát, hogy komoly elhatározásra jutott. 

A túlsúlyos nő minden diétát kipróbált, de semmi sem segített. Egészsége annyira rossz állapotban volt, hogy orvosi segítséget kért. 2012-ben egy komoly műtéten esett át, gyomorgyűrűt kapott, és 6 kilót fogyott havonta. Már 75 kiló mínusznál tart, és két terhessége után is hamar sikerült visszanyernie alakját. Az édességek helyett Osawe kiegyensúlyozottan és rendszeresen táplálkozik, a késői nassolással teljesen leszámolt. 

A fenti történet nem egyedülálló. Már írtunk olyan esetekről, amikor egy rosszul sikerült fénykép hatására döntött valaki a fogyás mellett. Több menyasszony is az esküvői album elkészülte után kapott a fejéhez, és szabadult meg a fölösleges kilóktól.  A 27 éves Vicky Jennings pont a nagy napra kerekedett ki igazán, egy mázsásra hízott, és csak a lagzi után szánta el magát az életmódváltásra. A sokk után 50 kilót fogyott.

2012-ben pedig szintén egy brit nő testvérével tartott közös esküvője után ijedt meg magától. Sarah Hart nem tudta, hogy ennyire terebélyes, de a képeket nézegetve rájött, hogy nem szeretne háromszor akkora maradni, mint húga. Hipnózissal, egy képzeletbeli gyomorgyűrű segítségével fogyott 75 kilót, amit szintén egy esküvőnek köszönhet.