A finn Oona Kivelä még Street Workout világbajnokságot is nyert. Nem mellesleg a rúdtánc úttörőjeként emlegetik, és gyerekeknek üzemeltet fitnesztermet.

A finn Oona Kivelä nemrég megnyerte a 2014-es Street Workout világbajnokságot, és amit azon a videón művel, attól elállt a szavunk. A szabadtéri kondiparkban olyan mutatványokat hajt végre, amit jó néhány pasi is megirigyelne. Biztosra vesszük, hogy erőben simán lenyomná az erősebbik nem néhány nagyszájú képviselőjét. Nézze csak, ez az igazán menő! 

Nem csoda, hogy ilyen mutatványokra képes, mert a fiatal, finn származású lány egyébként többszörös rúdtáncbajnok is, így ha esetleg eddig azt gondolták volna, hogy a rúdtánc szimplán szexi, most láthatják, hogy kőkemény edzés és izommunka is. 

De ne menjünk ilyen messzire, OonaKáról (Oona Kivelä) azt beszélik, hogy megváltoztatta a rúdtánc világát. Saját testtel végezhető edzéselemeket, művészi táncmozdulatokkal kombinálva egy egészen új irányt adott a műfajnak. Mondjuk, ez a videóból ki is derül. 

9 éves korától 24 éves koráig szertornázott, a fordulat 2008-ban jött, amikor New Yorkban olvasott egy cikket a rúdtáncról. 2009-ben összeállt egy rúdtánc-koreográfussal, és új, közös stílusukat már együtt dolgozták ki. Azóta számos rúdtáncbajnokságot megnyert.

Mivel imádja a gyerekeket, nyitott is egy saját gyerek fitneszklubbot, melyben a képzés elemei vegyülnek a torna, a balett, a parkour és a pilates mozdulatokkal. Azért a rendszeres gyakorlás és versenyek mellett nőknek is tart rúdtánctanfolyamokat.