Az Angliában élő Pat Reeves jövőre tölti be a 70. életévét, és profi erőemelő. Kora ellenére súlyának kétszeresét képes kinyomni, kategóriájában világbajnoki címet szerzett. Ja, és kétszer a rákot is legyőzte.

Mindenki máshogy foglalja el magát nyugdíjas éveiben, a 69 éves Revees az erőemelést választotta. A Daily Mail arról is beszámolt, hogy a kétszeres nagymama nem csak úgy hobbiból emelgeti a kilókat, rendszeresen jár versenyekre, ráadásul kategóriájának világ- és nemzeti bajnoka, és ő a legidősebb európai súlyemelő. A szokatlan időtöltésre akkor kapott rá, mikor a 80-as években agyrákkal diagnosztizálták. Később csontrákkal kezelték, de azt is legyőzte.

Az angol nagymama 26 éve emelget 100 kilós súlyokat, és egyre sikeresebb benne. 1983-ban rákot diagnosztizáltak nála, és még orvosai is lemondtak róla. Reeves viszont nem volt hajlandó feladni, életmódot váltott, rákapott a nyers ételekre, és elkezdett aktívan sportolni. 1994-ben csontrákot állapítottak meg nála, de ez sem törhette derékba profi karrierjét. Elmondása szerint ő nem akar otthon kötögetni, inkább súlyzózik. Mindössze 50 kiló, de ennek a kétszeresét lazán emeli a magasba, ami valljuk be, még fiatalon is elég komoly teljesítmény. 

Agyrákja után alternatív módszereket próbált ki, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt evett, na meg embertelen tömegeket kapott fel. Ráérzett a súlyemelés ízére, és nem is tervezi abbahagyni, annak ellenére sem, hogy lassan betölti a 70-et. Két unokájának valószínűleg nem pulcsikat kötöget karácsonyra, és a keresztrejtvényfejtés sem tartozik kedvenc elfoglaltságai közé, viszont lelkesen gyűjtögeti a díjakat. Az 50, 5 kilós mezőnyben versenyez, és fenemód örül, hogy nincs felső korhatár a súlyemelésnél. Következő megmérettetésén ismét világrekordot dönthet, és esze ágában sincs a tűzhely fölött eltölteni nyugdíjas éveit. Nézze csak végig a galériát, és vegye jól szemügyre az izomkolosszus nagyit, aki nem sokat változott az elmúlt évtizedekben!