Az Angliában élő Lisa Eagleton egy autóbalesetben vesztette el jobb lábát. Mély depresszióba zuhant, de a rúdtánc segített neki, hogy újra vidám lehessen. A négygyermekes anyuka bajnokságokra is jár, és már egyáltalán nem zavarja, hogy csak egy lába van.

Lisa Eagleton még 2007-ben szenvedett súlyos autóbalesetet, és egyik lábát amputálni is kellett. Hónapokig feküdt magatehetetlenül, fájdalomcsillapítókon élt, és képtelen volt nevetni, majd a semmiből felkérték egy fotózásra. Elkezdett modellkedni, és rátalált a rúdtáncra, ami segített neki, hogy újra nőnek érezze magát. A felépülésről Daily Mail számolt be.

A 40 éves Eagleton a balesete előtt is szeretett táncolni, de sose gondolta volna, hogy fél lábbal is menne neki a mozgás. Muszáj volt leszámolnia a depresszióval, és újra vonzónak akarta magát érezni. Felhagyott az önsajnálattal, elhatározta, hogy az amputáció nem vethet véget az életének, és elkezdett újra táncolni, méghozzá a rúdon. Kemény munkával és kitartással már nem csak otthon, a négy fal között tekereg, hanem versenyeken is részt vesz. Az angol nő az egyetlen féllábú táncos a mezőnyben. Néha még edzőjének is tátva marad a szája, hogy Eagleton milyen nehéz gyakorlatokat képes végrehajtani a tragédia ellenére. A rúdonpörgés mellett jógával és rengeteg úszással tartja karban magát, ami meg is látszik a terpeszén.