A most 19 éves Aimee Cornernek 8 éves kora óta voltak étkezési zavarai. 30 kilósan szállították kórházba, miután két hétig semmit nem evett. Most újra egészségesen eszik, kezd felgyógyulni az anorexiából, és reméli, hogy segíteni tud majd más, étkezési zavaros embereken.

A 19 éves Aimee Cornernél akkor kezdődtek az étkezési zavarok, mikor apja mesélt neki egy barátjáról, aki egy falat hústól megfulladt. Aimee Corner akkor 8 éves volt, és emiatt elkezdett félni az evéstől és az ételektől – írja a Metro.

Étkezési zavarai aztán 14 éves korában durvultak el, mikor a többiek elkezdték gúnyolni őt az iskolában, és hogy a lány beilleszkedjen, elkezdte éheztetni magát, miközben kényszeresen sokat edzett. Felállított magának egy célt, miszerint le szeretne fogyni körülbelül 30 kilósra, de azt mondta, sosem gondolta volna, hogy sikerül is elérni ezt a beteges súlyt. "Igazából azt hittem, hogy előbb halok meg, minthogy sikerülne elérnem ezt a súlyt."

Öt éven keresztül tartó durva anorexiájának végén volt egy két hetes időszak, mikor semmit sem evett – ekkor szállították kórházba, és ez volt az a pont, mikor a lány rájött, hogy baj van. Most már nem az a célja, hogy minél vékonyabb legyen, hanem hogy felhízlalja magát legalább 50 kilósra.

Aimee Corner most szeretne lediplomázni, hogy pszichológus legyen, és hogy segíthessen a hasonló étkezési zavarokkal küzdő embereken. "Anorexiás embereken akarok segíteni, mivel nekem sikerült legyőznöm a félelmeim, és meg akarom mutatni nekik, hogy nekik is sikerülhet."

Cornernek egyébként van egy saját Youtube-csatornája is, ahol már most étkezési-tanácsokat ad másoknak: