Egy ausztrál séf, Marcus Volke a saját lakásában darabolta fel transznemű barátnőjét, majd a testrészei egy részét megfőzte. A rendőrök kiérkezése után elmenekült, majd öngyilkos lett. Az még nem derült ki, hogy miért gyilkolt.

Egy 28 éves szakács, Marcus Volke Brisbane-ben található lakásához azok után hívták ki a rendőröket, hogy a szomszédok rothadó hús szagát érezték – írja a Mirror. A kiérkező rendőröket nem egyszerű látvány fogadta, ugyanis Volke barátnőjének, Mayang Prasetyónak a testrészeit találták meg a tűzhelyen, egy fazékban. A nő többi testrésze a lakás előtt volt, edényekbe pakolva.

Mayang Prasetyo állítólag egy transznemű prostituált volt, de tényleg együtt élt Volkéval. Nemrég költöztek be a lakásba, ahonnan a szomszédok szerint egy héttel korábban többször is hangos veszekedést lehetett hallani.

Volke és indonéz barátnője egyébként munka közben találkoztak, amikor együtt dolgoztak külföldön, egy tengerjáró hajón. Volke nemrég tért vissza Ausztráliába, anyja azt mondta, minden úgy tűnt, hogy rendben van, a férfi boldog volt, és örült, hogy karácsonykor már otthon lehet.

A rendőrség nyilatkozata szerint amikor a nyomozók kiértek Volke lakásához, a férfi egy üvegajtón keresztül menekült ki a lakásból, majd leugrott az erkélyről, és elbújt egy sikátorban, ahol végül megölte magát.

„Szombaton, mikor elmentem sétálni, már annyira durva volt a szag, hogy bekönnyeztem, rosszul lettem tőle. Olyan szag volt, mintha valaki pár napra kint hagyott volna a napon egy tál kutyakaját, vagy húst. Rossz belegondolni, hogy mi történt szegény lánnyal, miközben mi nap mint nap itt sétáltunk el, és azon gondolkodtunk, hogy mi lehet ez a bűz” – mondta Volke egyik szomszédja.

Az egyelőre nem derült ki, hogy Volke miért gyilkolt.