A 28 éves Dana Vulin az elmúlt két évben az arcnélküli nőként híresült el, miután egy támadás után a teste 2/3-án harmadfokú égési sérüléseket szerzett, és szinte teljesen leégett az arca is. Több mint 30 műtét után, két évig egy speciális maszkban élve, egy ausztrál divatbemutatón mutatta meg a világnak az új arcát. Azt mondja, erősebb mint valaha.

„Hello, Dana!” – mondta 2012. február 16-án Dana Vulinnak perthi otthonában Natalie Dimitrovska, egy nő, akinek a volt férjével Vulin pár hónappal korábban egy szilveszteri buliban megismerkedett. A következő pillanatban Dana Vulin egész teste lángolt, a támadója pedig egy férfi társaságában röhögött rajta, majd elmenekültek a lakásából.

Dana Vulin teste 2/3-án harmadfokú égési sérüléseket szenvedett el, szinte teljesen leégett az arca – írja a Daily Mail. A támadója leöntötte denaturált szesszel, majd felgyújtotta, ezért szerzett nagyon rövid idő alatt ilyen súlyos sérüléseket. „Gyakorlatilag azonnal lángoltam. Egy emberi tűzgolyó voltam” – mondta Vulin még tavaly a bíróságon, amikor elítélték a támadóját. Natalie Dimitrovska 17 év börtönt kapott a súlyos testi sértésért, amit okozott.

Miután felébredt a kómából, Dana Vulin felépülése még nagyon messze volt. Az egyébként kifejezetten divatosan öltözködő, a külsejére sokat adó nő nagyon nehezen emésztette meg, hogy a felépülése érdekében speciális maszkot és kezeslábast kell viselnie, ami szinte a teljese testét takarta, csupán a szemei és a szája látszott ki a ruhából. „Rohadtul tisztelem ezt a maszkot, és sokra értékelem, de zsigerből gyűlölöm is. Nélküle nem lehetnék itt, ahol, vagyok, de ha lehetőségem lett volna, akkor inkább a fizikai fájdalmat választom, mint hogy ezt a maszkot hordjam” – mondta Vulin a maszkról.

A most 28 éves nő akartereje rengeteget segített neki abban, hogy fel tudott épülni, nagyon keményen tűrte a harcot. „[Elhatároztam], hogy csicskámmá teszem ezt az égést, hogy berúgom az arcát, hogy viselem a sebhelyeket, hogy dögösen fogok kinézni sebhelyesen is. [...] Persze, egyszerűbb lett volna meghalni, de sosem választottam a könnyebb utat. Ez a legnehezebb, legnagyobb, legdurvább hegy, amit csak el tudok képzelni” – mondta a harcáról.

Már a felépülése is az akarat nagyon kemény próbája volt, de aztán tavaly újabb csapás érte. Az egyik vizsgálata után kiderült, hogy méhnyakrákja van. Ettől a hírtől sem tört össze, szerencsére néhány hónap alatt legyűrte a betegséget.

Ma már a lehetőségekről beszél, a maszk levétele óta úgy érzi, végre újra szabad, semmi sem tudja megállítani.

„Remélem, látják majd az erőt, a magabiztosságot, az önbecsülést, a bátorságot, az elszántságot – és azt is remélem, ha rám néznek, látják majd a sebhelyeket is, mert most már ezek is a részemet képezik, hozzátartoznak az új Danához. Vagyok, aki vagyok, és ez vagyok” – mondta arról, hogy mik jellemzik leginkább.

Dana Vulin optimizmusát bárki megirigyelhetné, amikor a maszk levétele után először ment el kávézni a testvérével úgy, hogy a szájához tudta emelni a csészét, nem egy szívószállal kellett innia, rövid időn belül a jövőről beszélgettek jókedvűen. „Képzelem, milyen fura lesz majd, amikor találkozom egy fickóval. [...] Nagyon megható ez – végre elkezdhetem élni a saját életem. Az egész elején még a legvadabb álmaimban sem szerepelt, hogy ha a tükörbe nézek, akkor valaha láthatom a régi Danát. Mindig is szeretni fogom azt az embert, aki vagyok, ez vitt túl ezen. Mindig is tudtam, hogy ki vagyok, hiszek magamban. Ó, próbáljon csak megállítani valaki!” – mondta.