horoszkóp

Átverték a norvégokat: szombaton házasodik a 12 éves lány

2014.10.09. 10:30 Módosítva: 2014-10-09 10:35:33
Thea és Geir szombaton össze fognak házasodni, hiába a több ezer tiltakozó. A norvég szerelmesek frigye kiakasztotta a közvéleményt, mégis mi az már, hogy ilyen fiatalon valakit belekényszerítenek a házasságba? Thea nincs egyedül, évente 39 ezer lány jár így. Vagyis nem pontosan így, van itt egy jókora átverés is.

„Hello! A nevem Thea és 12 éves vagyok. Egy hónapon belül férjhez megyek!" – jelentette be a valóban 12 éves Thea a Facebookon, és Norvégiában azonnal ki is tört a botrány. A BoredPanda szerint szombaton áll oltár elé a kislány 37 éves kedvesével, Geirrel, ez lesz Norvégia történetének első gyerekházassága. Blogot is indított, hogy beszámoljon élete nagy eseményéről, a blog mára az ország legolvasottabbja lett. 

 
Loading

Barn bør ikke giftes bort, uansett hvor de bor. Bli Jentefadder i dag og delta i kampen mot barneekteskap! #stoppbryllupet www.plan-norge.no/bli-plan-fadder

View on Instagram

A botrány nagy hullámokat vert: emberek kommenteltek az oldalra és fordultak a rendőrséghez, valamint a gyermekvédelmi szolgálat is akcióba lendült. A közösségi oldalakon komoly viták alakultak ki a leendő esküvőről, de Thea nem törődött ezzel, habos-babos rózsaszín blogján egymás után tette ki az előkészületekről szóló fotókat. Az emberek elkezdtek összefogni, hogy megakadályozzák a szombati frigyet, aztán szép lassan kiderült az igazság: megvezették őket.

Thea és Geir esküvője nem véletlenül került az ENSZ nemzetközi lánynapjára, és nem véletlen húzták elő a Stoppbryllupet.no oldalt, ahol támogatni lehet a tiltakozó petíciót. Lassan kiderült, az egész esküvő egy nagy kampány az ellen, hogy évente 39 ezer kislányt kényszerítenek akaratuk ellenére házasságba, gyakran évtizedekkel idősebb férfiakhoz. A kampány kiagyalói közölték, remélik, hogy ez a provokáció felnyitja az emberek szemét, hogy mi zajlik a világban nap mint nap, és adakoznak majd azért, hogy véget lehessen vetni ennek a kegyetlen szokásnak.

Cikkünket a Facebookon kommentelheti.

Kövessen minket a Facebookon is!