Videó is készül róla, ahogy a sofőr mellett ülő Jamal Jonesra rátörik a rendőrök az ablakot, és kicibálják a járműből azért, mert nem tudott nekik azonosítót mutatni.

Komoly rendőri brutalitást örökített meg telefonjával egy indianai gyerek, aki családjával a sofőr beteg anyját ment el meglátogatni a kórházban autóval. A sztori egyszerű közúti ellenőrzésnek indult, a rendőrök a sofőr Lisa Mahone jogosítványát kérték el, illetve a mellette ülő pasija, Jamal Jonesét. Jones közölte, hogy neki nincs jelenleg igazolványa, mert nem fizette a biztosítást, de megmutatja az erről szóló csekket, amiért hátra is nyúlt a kocsiban. Az igazoltató rendőrök nem voltak hajlandók megnézni, viszont azonnal fegyvert rántottak az utasra, és felszólították, hogy szálljon ki a járműből, amit Jones elmondása szerint azért nem tett meg, mert félt – írja a Huffington Post.

A rendőrök hirtelen annyira megunták, hogy kalapáccsal törték be a Jones melletti ablakot, és miközben kirángatták a kocsiból, még sokkolót is hasznátak, annak ellenére, hogy a sofőr hétéves lánya jól hallhatóan elkezdett bőgni a háttérben. Jonest a rendőri intézkedések hátráltatásával és a nyomozás segítésének megtagadásával vádolják, a sofőr Mahone-t pedig még a biztonság kedvéért megbüntették, mert nem kötötte be a biztonsági övét. Mint kiderült, mindkét intézkedésben résztvevő rendőrnek volt már túlkapásos ügye.