Egyre több olyan történettel találkozni, hogy egy túlsúlyos, kettes típusú diabétesz határát súroló fiatal leszámol a hamburgerrel és a zöldséget választja a gyorskaja helyett. Most éppen Michelle Bird látványos átváltozásáról számolt be a Daily Mail, aki fiatal kora ellenére agorafóbiával küzdött és esténként magányosan falta a családi pizzákat. Ma már fitnesz oktató és 30 kilóval könnyebb.

A 34 éves angol nő huszonéves kora óta harcolt a súlyával. Bánatát evésbe fojtotta, a csokitól és pizzától várta a megváltást, hogy attól majd biztos jobb lesz minden. Mégse lett, ennek ellenére Bird továbbra is a négy fal között szedte magára a kilókat.

Beszippantotta a 22-es csapdája, súlya miatt alig merészkedett ki az utcára, agorafóbiás volt, pánikrohamok törtek rá. Ha a tükörbe nézett, undorodott a látványtól, depressziója miatt viszont mégsem tudott életmódján változtatni. Az orvosok már a kettes típusú cukorbetegséggel riogatták. Ha továbbra is pizza marad a vacsora, elkerülhetetlennek tűnt a diabétesz.

Már több mint 80 kilót nyomott, mikor kihúzta a jóga és pilates a gödörből. Sikerült leadnia 30 kilogrammot, és a sport lett az élete. Megszabadult a fóbiáktól és a depresszióval is leszámolt. Az egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással Michelle Bird most már 50 kiló, ami tökéletesen arányos a magasságával. A régi fotóit elnézve alig ismerni a lányra. Arcvonásai teljesen megváltoztak és a zsír felszívódásával egy gyönyörű nő lett belőle, aki magabiztos, sugárzik róla, hogy jól érzi magát a bőrében.