Ezért a felfedezésért kivételesen nem a brit tudósok felelősek. Az Ohiói Egyetem kutatócsoportja jött rá, hogy ha rossz kedvünk van, olyan emberek profilját nézegetjük a közösségi oldalakon, akiknek még nálunk is sokkal rosszabb.

Bár a „dögöljön meg a szomszéd tehene is” nem újkeletű emberi viselkedésforma, kicsit unatkozó tudósoknak köszönhetően most már azt is tudjuk, hogy a virtuális térben is vigaszt jelent sokaknak, ha tudják, mások is pocsékul érzik magukat.

Az Ohiói Egyetem felmérése során önkéntes egyetemistákat használtak, akiket először jól megszivattak azzal, hogy random vizsgaeredményeket közöltek velük, így egy részük nagyon vidám lett, míg a többiek elkeseredtek, írja a Huffingtonpost.

Ekkor egy kamu közösségi oldal elé ültették őket, ahol a profilképek mellett kis ikonok jelezték, hogy az illető mennyire vonzó és sikeres.

Ez alapján dönthették el, hogy rákattintanak-e az oldalra.

Amikor a két csoport eredményeit összehasonlították, kiderült, hogy a rossz vizsga miatt kiborult diákok sokkal több ronda és sikertelen ember profilját nézték meg, mint a többiek.

„A legtöbben általában pozitív dolgokat keresünk a közösségi oldalakon” – összegezte az eredményt Dr. Benjamin Johnson, a kutatás egyik vezetője. „Ám ha sebezhetőnek érezzük magunkat, akkor olyan embereket keresünk a Facebookon, akiknek rossz napjuk van, vagy akik képtelenek magukat pozitív fényben feltüntetni, hogy ettől jobban érezzük magunkat.

Nyomás a Facebookra, és két káröröm között kommentelje ezt!

Kövessen minket a Facebookon is!