Amerikában egymás hegyén-hátán vannak a keresztény kisegyházak, szekták és tévés igehirdetők, az egyikük most nagy zűrbe keveredett. Kiugrott hívek azzal vádolják, hogy zaklatta őket és a női híveknek szinte kötelezővé tette az abortuszt. Az ujjait nyalogató és Jézus melegségéről lamentáló férfi nem túl meggyőző választ adott a kérdésekre.

Egyre több furcsaság és bizarr szokás derül ki egy ohiói szektáról, a Grace Cathedralról – írja a Gawker Fortress America című blogja. Egy helyi lap, az Akron Beacon Journal ötrészes cikksorozatát összefoglalva azt írják, a csoportot vezető teleevangelista, Ernest Angley arra kényszerítette a híveket, hogy vetessék el gyerekeiket és kötessék el magukat. Ez annak fényében különös, hogy főleg az amerikai keresztények állnak ki igen keményen és következetesen az abortusz ellen.

Mindenesetre 12 egykori hívője úgy döntött, kiborítja a csontvázakat a szekrényből. Egyikük, aki 32 éves és Georgiába költözött inkább, azt állította, senkinek sem volt gyereke, egy kisbabát se lehetett látni a miséken. A kisegyház büfésnője szomorúan nyilatkozta, hogy a férjét sterilizáltatták, és mostmár 35 éves a nő is, hiába szeretne gyereket, ahhoz már túl késő szerinte. Az Angelia Oborne nevű nő szerint egyszer Angley azt tanácsolta valakinek, hogy a magzatra gondoljon egy, a hasában növekvő tumorként. „Négy hónapos terhes volt és ült a[z abortuszklinika] várójában, és azt mondta a babájának, hogy nagyon sajnálja, hogy ezt teszi". Oborne olyan nőről is tudott, aki négy abortuszon esett át.

Ezek után nem meglepő, hogy gyakoriak voltak a szexuális visszaélések is a szektában. Maga Angley is bajba került 29 éves helyettese, Brock Miller molesztálása miatt, a férfit meztelenül fogdosta egy rokona szerint, bár odalent talán éppen nem. Angley persze okot is talált a taperolásra, ezt speciális felkenésnek vette. Ennél perverzebb szokása volt, hogy vaszektómia előtt és után is alaposan áttanulmányozta férfi híveinek testét.

Egy másik férfi követőjének gondjai voltak a házasságával, és persze ezt csakis és kizárólag Angley-vel beszélhette meg. Angley pedig szakszerű kérdéseket tett fel: szokta-e orálisan kényeztetni a nejét? A férfi igennel válaszolt, bár nem értette, ez miért fontos. Ekkor az evangelista elkezdte nyalogatni a saját ujjait. Végül megkérdezte izgatottan, hogy elég nagy-e a pénisze, mire a hívő berágott, vezetője pedig kitette az irodájából azzal, hogy hány miatyánkot mondjon el.

Angley-t is megkeresték, aki roppant hihető cáfolattal állt elő. Szerinte Miller egy iszákos hazudozó, a többi vádaskodó pedig bűnös és vétkes, a történetek mesék. A Gawker zárómondatként megjegyzi, a lelkipásztor az egyik istentiszteleten megkérdezte a híveket: „Jézust homoszexuálisnak nevezték, tudtátok?"