Szívtelen ápolónő döbbentette meg Olaszországot: egy nővér szándékosan adott be kálium-klorid injekciót az őt idegesítő betegnek a kórházban. Gyanús, hogy akár 38 beteg halálához is köze lehet.

A legenyhébb kifejezés Daniela Poggialira, hogy rosszul választott szakmát: az olasz ápolónőt a Buzzfeed cikke szerint ugyanis idegesítették a betegek, és azok rokonai, ezért módszeresen elkezdte megölni a rábízottakat. A 42 éves nővért 38 ember megölésével gyanúsítják. 

Poggialit a Corriere della Sera szerint egy 78 éves páciens, Rosa Calderoni halála miatt vették őrizetbe. A gyanú szerint a nő a neki beadott kálium-klorid injekciótól halt meg. A rendőrség azonnal nekiállt a nyomozásnak, hogy megtudják, hány gyanús haláleset történhetett még Lugo városában, ami esetéeg köthető a gyanúsítotthoz.


Nagyobb térképre váltás

Munkatársai rideg, kimért emberként írták le a nővért, és ők is megerősítették, hogy gyakran szedált le betegeket, ha idegesítették. A lap arról is ír, Poggiali néha hashajtót adott be a betegeknek, csak azért, hogy még több és kellemetlenebb munkát adjon a következő műszak dolgozóinak. 

A rendőrök átnézték a mobilját is, ezen találtak egy olyan szelfit, amin feltartott hüvelykujjal, mosolyogva áll egy nemrég elhunyt beteg ágya előtt. „Biztosíthatom önöket, hogy a szakmában eltöltött éveim alatt kevés olyan sokkoló fotót láttam, mint ez” – nyilatkozta az ügyész, Alessandro Mancini az előkerült szelfiről. Hozzátette, hogy a korábbi gyanús esetek többségében valószínűleg lehetetlen lesz bizonyítani a gyilkosságot, a kálium-klorid ugyanis néhány nap elteltével kimutathatatlanná válik az elhunyt szervezetében. Mancini szerint kizárták a humanitárius, segítési szándékot a nő indítékai közül.