Misty Upham édesapja a Facebookon és egy rádióműsorban kért segítséget, hogy megtalálják a mentálisan beteg színésznőt, aki abbahagyta gyógyszerei szedését, és elég durva állapotba került, mielőtt nővére lakásáról ismeretlen helyre távozott október 5-én. Pénteken erősítették meg a hírt, hogy megtalálták a nő holttestét.

Misty Upham neve az Augusztus Oklahomában vagy a Befagyott folyó című filmből lehet ismerős. A 32 éves, indián származású színésznő bipoláris zavarral és pánikbetegséggel küzd, ám mióta év elején Seattle közelében élő apjához költözött, hogy ápolja a stroke-ot kapott férfit, nem szedte rendesen a gyógyszereit, sőt, egy ideje teljesen leállt a terápiával, írja a NyDailynews.

Október 5-én, zaklatott állapotban távozott nővére lakásából, és sokáig nem lehetett róla semmit tudni. A család szóvivője pénteken hajnalban erősítette meg, hogy Seattle mellett egy szakadékban megtalálták a színésznő holttestét.

Apja, Charles Upham vasárnap egy hosszú bejegyzést tett ki Facebook oldalára, amiben segítséget kért lánya megtalálásához. Mint írja, Misty munkája rendben volt, anyagi problémákon sem kellett stresszelnie, és nem követne el öngyilkosságot.

Ez kissé ellentmond annak, hogy korábban, amikor auburni rendőrségen jelentette a színésznő eltűnését, arról beszélt, hogy lányának öngyilkos hajlamai vannak.

Upham egy rádióállomáson keresztül is közzétette felhívását, és elmondta, szerint a rendőrök nem vették komolyan az esetet, pedig a 32 éves nőnek szüksége van a gyógyszereire. A férfi attól félt, hogy esetleg akarata ellenére vitte magával valaki, a lányát vagy az zavart tudattal bolyongott valahol.

A halál oka egyelőre ismeretlen, ugyanakkor a család kizártnak tartja, hogy a betegséggel küzdő 32 éves nő megölte volna magát.