Bármit is érezzünk, amikor tükörbe nézünk, az agyunkban van egy tökéletes kép önmagunkról, amit mindennél jobban szeretnénk viszontlátni. Egy fotós alanyai agyhullámainak segítségével be is bizonyította ezt.

Scott Chasserot először is szimpla, retusálatlan fotókat készített a kísérletére jelentkező emberekről, majd ezeket a fotókat folyamatosan módosítgatta egy számítógépes program segítségével.

Több képen kifejezetten az esztétikai standard mentén változtatott, de volt, hogy pont ellenkezőleg, a "tudományosan meghatározott szépség" jellegzetességeitől eltérő vonásokat jelenített meg.

Az alanyait szépen felszerelte EEG készülékkel, majd megmutatta nekik az eredeti, és a módosított képeket is. Az agyhullámokat vizsgálva kiderült, melyik fotóra adták a legpozitívabb reakciót, vagyis melyik volt az a kép, amilyenek igazából szeretnének lenni.

A Huffingtonpost cikkében jó sok képet megnézhet, az alábbi videóban pedig maga a művész mutatja be a kísérletet és néhány fotót. Az osztott képeken a  bal oldali az eredeti, a jobb oldali pedig az a változat, amit a legjobban kedvelt az illető önmagáról. 

Original Ideal from sebastiancabrera on Vimeo.