Bombaformában tért vissza a világbajnok fitneszlady: a kétszeres világbajnok Czine Szilvia egy év kihagyás után lépett újra színpadra a Hegyvidéki Fitparádén, és mindent megnyert.

„A sport 6 éves korom óta jelen van az életemben. Számos területen kipróbáltam magam, az atlétikától elkezdve, a kajakozáson keresztül egészen a kosárlabdáig. 17 éves koromban a gimnáziumi igazgatóm figyelt fel a genetikai adottságaimra, és látta meg bennem a potenciális fitnesszversenyzőt. Attól a pillanattól elköteleztem magam, és a sportág iránti ragaszkodásom azóta is töretlen” – Czine Szilvia egy év kihagyás után tért vissza a versenyzők közé fitmodell kategóriában, az ország egyik legrangosabb fitneszversenyén, a Fitparádén. Kategóriájában megszerezte az aranyérmet, sőt, a versenyen az abszolút győzelmet is ő söpörte be. 

Szüksége volt pihenésre

„2010-ben kezdtem személyi edzőként dolgozni. Pályaválasztásom tudatos volt, tekintve, hogy a Semmelweis Egyetemen diplomáztam testnevelő tanárként. A munkámat kezdetektől fogva párhuzamosan végzem a versenyzéssel, ami fokozottan igénybe vesz mind szellemileg, mind fizikailag".

A fitneszbajnok annak idején azért vonult vissza rövidebb időre a versenyzéstől, mert úgy érezte, szüksége van a pihenésre.

„Tavaly tavasszal még indultam az Egyesült Államokban, így mindössze egy évet hagytam ki. Úgy éreztem, szükségem van a pihenésre, hiszen az azt megelőző tíz évet egyhuzamban végigversenyeztem. Mára minden tekintetben feltöltődtem.”

Czine Szilvia legjelentősebb nemzetközi versenyeredményei:

2008. Ms. Fitness World 6. hely                                                                        

2009. Austrian Open I.hely                                                               

2010. WFF VB páros testépités II.hely

2010. WBPF Fitnesz VB Szingapúr I. hely                                                       

2010. WBPF Fitnesz Modell VB Szingapúr I. hely

2010. IFBB Nemzetközi Világkupa Fitnesz I.hely        

2011. Arnold Classic USA II.hely

2011. WFF Fitnesz Universe Ausztria I.hely

2012. WBFF Danish Champion II.hely

2012. Musclemania Ms.Fitness Florida I. hely

2012. Musclemania Ms.Figure Florida I. hely

2012. NPC Florida Gold Cup Fitness I. hely ( overall )

Harcos

„A motivációm kettős volt: helyt akartam állni a mezőnyben, másrészt a tanítványaim felé is példát mutatok akaratból és kitartásból” – mondta a kétszeres világbajnok. 

Czine Szilvia azt tapasztalta, hogy a kor előrehaladtával lelkileg egyre érettebb az ember, így hatványozottan képes koncentrálni a kitűzött célra.  A fitneszbajnok Tóth Zoltán világbajnok testépítő nem mindennapi kínzómódszerével izmosodott. Tozó – ahogy a szakmában ismerik –ugyanis a hagyományos testépítő edzést kombinálja funkcionális elemekkel: 

„Haladni kell a korral. Nem kifejezetten csak a funkcionális edzéseket illesztem be, hanem minden olyan technikát, edzésformát, eszközöket, amik a felkészülést eredményesebbé teszik. Nagyon fontos nálam a gyakorlatok precíz végrehajtása, és az edzések tudományosabb megközelítése. Minden edzés jól átgondolt tematika szerint zajlik. Fontos számomra az edzések mellett az ízületek mobilitása, a mélyizomzat edzése, a stabilitásunk és hajlékonyságunk fejlesztése. Nagyon fontosnak tartom a nyújtást-stretchinget. Ezeket az irányvonalakat sajnálattal látom, hogy rengeteg 'szakmabeli' elhanyagolja.”

Így készült a versenyre

Heti 9 edzésem volt, ebből 5 súlyzós és 4 cardio, ez egészült ki a színpadi pózok gyakorlásával, mely egyaránt megterhel, akárcsak bármilyen más mozgás.  

Az étrendem spártainak mondható, kezdetben natúr pulykamellből, jégsalátából és brokkoliból áll, majd az utolsó feles kilogrammok leküzdése érdekében a pulykahúst halra cserélem. Ízesítés gyanánt zöldfűszereket használok.