A női szexturizmus nincs túlságosan napirenden, pedig elég népszerű. Sokáig nem foglalkoztak vele, de most készült egy érdekes fotósorozat női szexturistákról. Emiatt beszélt egy női szexturista, jellemzően gazdag, nyugati nők arról, hogy ők is pontosan tudják, hogy átverés az a szerelem, amit vásárolnak.

Arról már nagyon sok felmérés, cikk, beszámoló, akármi született, hogy gazdag, jellemzően fehér férfiak köré sokszor milyen gusztustalan szexturizmus épül a világ kevésbé szerencsésebb felén. Arról viszont viszonylag ritkán esik szó, hogy a női szexturizmus is egyre inkább terjedőben van.

A legnépszerűbb területek között, Keny, Gambia, Szenegál, Indonézia, Bali, Srí Lanka, Jamaika, Barbados vannak, de olyan, hozzánk viszonylag lévő országok is, mint Románia, Görögország, Portugália.

A téma most újra napirenden van, annak köszönhetően, hogy egy dán fotós, Sofie Amalie Klougart készített egy sorozatot a Kenyába látogató női szexturistákkal, és beszélgetett is velük egy keveset.

A női szexturisták jellemzően ugyanazokból a körökből kerülnek ki, ahonnan a férfiak, vagyis gazdag, jellemzően észak-európai, brit és amerikai személyekről van szó. Ők nyilatkoztak a fotósnak arról, hogy miért választják a turizmusnak ezt a furcsa, sok emberben megütközést keltő formáját.

„Ha a nyugati világban látunk egy idős férfit egy fiatal nővel, akin nem látszik, hogy el lenne kötelezve a férfi iránt, aki kicsit még bamba is, akkor mit lát ez a férfi ebben a fiatal nőben? A szépséget látja, a birtoklást, hogy ő az enyém. Ugyanez a helyzet velünk nőkkel is” – mondta az egyikük.

A legjobb része a rövid beszélgetésnek, hogy ezek a nők tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy hamis szerelmet kapnak, az a törődés, gyengédség, gondoskodás, amiért fizetnek, az nem csak nekik szól, az nem őszinte, az ugyanolyan prostitúció, mint a férfiak esetében, mégis újra és újra belemennek ezekbe az álkapcsolatokba.

„A legtöbbjüknek isteni alakja van, Adoniszok, olyan, mint amikor a Dávid-szobrot nézed. A tökéletes szépséget látod. De ez a szépség csak a felszín, kívül makulátlanok, de belül romlottak, és mi mind jól bedőlünk ennek” – mondta egy másikuk.

Annak ellenére, hogy tudják, hogy az egész csak színjáték, mindig hitegetik magukat. „Abba a csapdába esnek bele a nők mindig, hogy azt gondolják, na ez most talán működni fog. Ez a nagy csapda, hogy mindig azt gondolják, hátha működni fog” – mondta egy harmadik nő.

Meglehetős őszinteséggel beszéltek ezekről a kapcsolatokról, meg arról, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, ha a női szexturizmus esetében is csak a testiségről szólna a dolog, nem játszanának meg kapcsolatokat. „Annyival egyszerűbb lenne, ha nem lennének érzelmeink, ha nem képzelnénk bele ezekbe a kapcsolatokba valami többet. Amint jönnek az érzelmek, az csak arra jó, hogy az embernek fájdalmai legyenek utána. Mindig” – mondta csalódottan az egyikük.