horoszkóp

Egy szájjal eszik, másikkal az ujját szopja az indiai kétarcú kislány

2008.04.06. 13:06
Négy szeme, két orra és két szája van annak az újszülött kislánynak, akit falujabeliek istenként tisztelnek. Orvosai szerint rendkívül kockázatos volna megműteni a két egybeolvadt fejet, szülei szerint viszont erre nincs is szükség, ha egyszer enni és levegőt venni tud: nyilván Isten akarta így.

Két arccal született egy kislány Indiában: mivel rendesen eszik és lélegzik, így szülei nem gondolkodnak azon, hogy megműtessék, bár négy szeme, két orra és két szája van - írja a Független Hírügynökség az AFP hírére hivatkozva."Még sosem láttam ehhez foghatót életemben, ezért egy kicsit megijedtem, mikor először megpillantottam a lányomat" - vallotta be Vinod Kumar, az apa, de a gyermeket a rokonok és a szomszédok elfogadták.

Egy gyerek, két arc

A kislányt az egyik száján át etetik, míg a másikkal szopja az ujját. "Mindig azon a száján át etetjük, amelyik éppen üres" - derül ki a 24 éves gyári munkás apa beszámolójából. Hozzátette, hogy nem akarják megműttetni a gyermeket. A szülők szerint ha normálisan eszik és lélegzik, akkor erre semmi szükség. Úgy vélik, amit Isten adott, azt el kell fogadni, ahogy adta.

Apja szerint jó ez így, ahogy van

A kislány, akinek még nem adtak nevet, India északi részén látta meg a napvilágot az Új-Delhitől 50 kilométerre északkeletre található Noidában. Itt mélyen vallásos hinduk élnek, akik valamiféle istenségnek tekintik az újszülöttet. Az orvosok szerint rendkívül ritka fejlődési rendellenességről van szó, és kérdéses, hogy egyáltalán lehetséges volna-e egy műtét, hiszen a fejek összenőttek és egybeolvadtak.

Szintén fejlődési rendellenessége miatt tisztelték istenként falujabelijei azt a másik indiai kislányt, aki négy lábbal született. Lakshmi Tatma két éves korára még mászni sem tudott, de mivel az ő szülei beleegyeztek az operációba, a novemberi beavatkozás óta rohamosan fejlődik.