horoszkóp

Unokáját is megerőszakolhatta az amstetteni rém

2008.05.06. 16:10
A The Sun szerint akár unokájával is erőszakoskodhatott Joseph Fritzl. Egy ismerős pedig arról nyilatkozott egy angol lapnak, hogy biztos benne, hogy Fritzl, mielőtt a pincébe zárta, többször is megerőszakolta a kamasz Elisabethet, aki szökni próbált zsarnok apja elől. A család a pszichiáter szerint kezd egymásra találni, Amstetten pedig tüntesét szervez szerda estére, hogy megmutassák, az élet megy tovább.

Az osztrák rendőrség attól tart, hogy Joseph Fritzl, lányára ráunva, unokáját, a jelenleg kómában lévő, 19 éves Kerstint is rendszeresen megerőszakolhatta, írják a The Sun brit bulvárlap helyszínen tartózkodó riporterei.

Egy másik brit lap pedig megszólaltatta Elisabeth gyerekkori barátnőjének ismerősét, aki megerősítette a korábbi pletykákat, melyek arról szóltak, Joseph Fritzl rendszeresen megerőszakolta kamaszkorú lányát. Joseph Leitner a The News of The World című brit lapnak arról nyilatkozott, tudott róla, hogy Fritzl megerőszakolta Elisabethet, már annak eltűnése előtt. "Nagyon jól ismertem a legjobb barátját, aki mesélt arról, mit tett Elisabtethtel az apa és hogy milyen zsarnok volt a családjával. Elisabeth és a barátnője elhatározták, hogy megszöknek. Mindez 1983-ban történt" - mondta Joseph Leitner.

A két lány összepakolt és Linzbe, majd Bécsbe mentek. Akkor azonban az apa visszahozta lányát, akit ezután még szigorúbban fogott és eltiltott a barátaitól. Rá egy évre a lány eltűnt.

Joseph Fritzl sógornője után Elisabeth testvérei is arról nyilatkoztak, apjuk nemcsak szigorú, hataloméhes és agresszív, hanem "igazi zsarnok" volt - írja a The News of The World Franz Polzen rendőrfőnökre hivatkozva.

Klikk!

Kezdenek egymásra találni

A pincében fogva tartott gyerekek, a 18 éves Stefan és az 5 éves Felix közben kezdenek megismerkedni a házban nevelkedett testvéreikkel, a 16 éves Lisával, a 15 éves Mónikával és a 12 éves Alexanderrel. "A gyerekek megkapták a játékaikat, a család kezd egymásra találni" - mondta Dr. Benhard Kepplinger pszichiáter. "Az idő nagyon lassan telhetett a fogságban, ennek az érzetét továbbra is fent kell tartani" - mondta a pszichiáter. Az anya és gyerekei rendkívül érzékenyek a fényre, így sötét szemüvegeket is kaptak, hogy lassan hozzászokjanak a természetes fényhez.

A rendőrség azt nyilatkozta, pénteken kihallgatják Fritzlt is, aki azt mondta, semmit nem fog elárulni. Polzer azt is elmondta, Fritzl a hatvanas években nőket molesztált. Gunther Moerwald, a st. pölteni börtön igazgatója elmondta, Fritzl leginkább tévénézéssel múlatja az időt, írja a The Sun.

Az élet megy tovább

Szerdán este Amstetten lakói a város főterén fognak tüntetni, írja a Der Standard. A rendezvény, amelyen a lakók saját készítésű plakátokkal demonstrálnak, egyrészt részvétnyilvánítás az áldozatok felé, másrészt a város így szeretné véget vetni a több, mint egy hete tartó rendkívüli állapotnak. "Szeretnénk megmutatni, hogy az élet megy tovább" - mondta Herman Katzengruber polgármester sajtószóvivője. "Az eseménnyel azt is közvetíteni szeretnék, hogy a város lakói nem hibásak a szörnyű történtekért, a felelősség egyetlen embert terhel - tette hozzá a szóvivő.