Igazolta a DNS-teszt az osztrák családi erőszakot

2008.04.29. 19:54
A DNS teszt is megerősítette, hogy valóban a 73 éves Josef Fritzl nemzette a 24 évig a pincében tartott 42 éves lányának gyermekeit. A férfi jelenleg börtönben van, a családot pszichiátrián kezelik.

"A vizsgálati eredmények azt bizonyítják, hogy minden kétséget kizáróan Joseph Fritzl az apja annak a 6 gyermeknek, akiknek a szerencsétlen Elisabeth Fritzl adott életet a pincében" - jelentette be a ma délután tartott rendkívüli sajtótájékoztatón az alsó-ausztriai St. Pölten tartomány rendőrségének nevében Franz Polzer, a bűnügyi nyomozás vezetője. A 24 évig fogva tartott lányának hét gyermeket nemző amstetteni férfi története hétfőn került nyilvánosságra, miután az alsó-ausztrai St. Pölten tartományban élő Fritzl feladta magát a rendőrségen. A DNS-teszt eredménye valódi meglepetést már nem okozott, mivel Fritzl ekkorra amúgy is mindent bevallott.

Sosem fogják kiheverni

A 24 évig fogva tartott és rendszeresen megerőszakolt Elisabeth Fritzl a rendőrségen tett vallomásában azt állítja, apja elkábította és megbilincselte őt, miután föld alatti börtönébe csalta - írja a Times Online. A most 42 éves lány, öt unoka, valamint Friztl Rosemarie nevű neje Amstetten kórházának egy külön részlegében vannak. A kezelőorvos szerint a föld alatt született és növekedett gyermekek fizikai állapota meglepően jó, azonban lelki sérülésük olyan súlyos, hogy nem valószínű, hogy abból valaha is teljesen fel fognak épülni. A kezelésüket irányító szakember szerint leghamarabb pár nap múlva lesznek kihallgatható állapotban.

A hatodik gyerek, a 19 éves Kerstin - akinek betegsége miatt fény derült az egész rémtörténetre -, még mindig kritikus állapotban van: orvosai mélyaltatásban tartják, és egyelőre senki nem nyilatkozik felépülési esélyeiről.

Tekintse meg képeinket!

Josef Fritzlt jelenleg - saját biztonsága érdekében - magánzárkában tartják fogva, és már megvizsgálta egy pszichológus és egy pszichiáter is. Mindkét szakember arra az álláspontra jutott, hogy a 73 éves férfi nem mutat öngyilkosságra utaló jeleket.

Új élet új személyazonossággal

Polzer elmondása szerint "Fritzl gondolkodás nélkül bármilyen eszközt bevetett, hogy megtévessze a környezetét és leplezze tettét", írja a BBC. A nyomozó azt is bejelentette, hogy átvizsgálták az összes ingatlant, melyek szintén Fritzl tulajdonában állnak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem épített máshova is földalatti cellákat.

A Times Online értesülései szerint Elizabeth Friztlnek és gyerekeinek az amstetteni hatóságok közben felajánlották, hogy új személyazonossággal új életet kezdhessenek máshol.