horoszkóp

Zsebtolvajbandák miatt ürítették ki 11-szer az Arena Plazát

bry
2008.10.08. 17:01
Az Arena Plazát március óta 11 alkalommal fenyegették hamis bombariadóval. A rendőrség megállapította, hogy két rivális tolvajbanda áll a bejelentések mögött, akik azt szerették volna, hogy a másik fél ne követhessen el lopásokat ugyanazon a területen, ahol ők. A bevásárlóközpont vezetősége peres úton szeretné megtéríttetni a többszázmillió forintos kárt, amit a hamis bombariadókkal okoztak az elkövetők.

Bombariadóval fenyegették az Arena Plaza bevásárló központot. Március óta 11-szer kellett emiatt kiüríteni a plázát. A bejelentők azt közölték, hogy az épületben bombát helyeztek el, és azt fel fogják robbantani. A tűzszerészek minden alkalommal átvizsgálták az épületet, azonban egyszer sem találtak bombát. A kiürítés azonban többszázmilliós kárt okozott a plázában.

Területért harcolt a két tolvajbanda

A rendőrök a hónapokon keresztül folytatott nyomozás után azonosították az elkövetőket, és megállapították, hogy a bombafenyegetések hátterében két tolvajbanda ellentéte húzódik. A gyanúsítottak azt akarták elérni, hogy más csoportok ne követhessenek el lopásokat az ő területükön.

Az egyik gyanúsított, egy 32 éves nő elismerte, hogy 2008. szeptember 6-án egy társával a rendőrség központi segélyhívó telefonszámán bejelentést tett, miszerint a Kerepesi úti bevásárlóközpontban bomba fog robbanni. A nő, aki magát és családját saját bevallása szerint alkalmi lopásokból tartja el, elmondta, hogy nem csak az Arena Plazát, hanem egy XIII. kerületi lakóházat is robbantással fenyegettek meg.

Egymást akadályozták a lopásban a bejelentesekkel

A nő és két társa, akik szintén gyanúsítottak az ügyben, elmondták, hogy nem csak az ő bandájuk, hanem a riválisaik is többször fenyegetőztek robbantással, ugyancsak azért, hogy meghiúsítsák az akcióikat. Azonban a negyedik gyanúsított, aki a rivális banda tagja, tagadta a másik három gyanúsított állítását, miszerint ő is hamis bombariadóval fenyegette volna a bevásárlóközpontot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága több rendbeli közveszéllyel fenyegetés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a négy gyanúsított ellen, akik szabadlábon védekezhetnek, írja a police.hu.

Az Arena Plaza perel a kár miatt

Ha bebizonyosodik, hogy tényleg a gyanúsítottak fenyegetőztek robbantással, akkor nem csak a rendőrségi eljárás vár rájuk. A bevásárlóközpont vezetősége szerint a kiürítések többszázmillió forintos kárt okoztak az Arena Plazának, és ezt polgári peres úton kívánják megtéríttetni az elkövetőkkel.