horoszkóp

Benyelte a négykilós máltai terriert a falánk piton

2009.03.19. 09:35
Egy éhes, nagyjából 10 kiló körüli piton vacsorázta meg a Bindi nevű máltai terrier keveréket. Az állat eltűnését a reggeli tálzörgetésnél vette észre ausztrál gazdája, akinek rögtön leesett, hogy hová lett kedvence, amikor meglátta a nem kókusztól gömbölyödő kígyót.

Tíz kilós piton nyelt le egy hároméves máltai terrier keveréket Nyugat-Ausztráliában, írja a Northern Territority News. A Bindi nevű kiskutya gazdája csak akkor vette észre, hogy háziállata eltűnt, amikor az nem jelent meg a reggeli kajaszagra. Az eset március elején történt, de egy héttel később még mindig látszik a kígyó hasában az óriási dudor.

Nagy falat volt

Bindi gazdája, Patty Bountine kétségbeesett, amikor meglátta a majd' kipukkadó kígyót. "Mindenhol körülnéztem, aztán egyszer csak megláttam a pitont. Meg sem tudott a mozdulni, a fejét pedig támadó pozícióban tartotta. Teljesen feldagadt a hasa, olyan volt, mintha egy nagy kókuszt nyelt volna le. Azonnal tudtam, hogy a hasában Bindi van" - nyilatkozta a lapnak. "Borzalmasan éreztem magam. Iszonyú belegondolni, hogy a kiskutyám erre a sorsra jutott" - tette hozzá.

barcroft ats dog bpa3047 031

Az első sokkhatás után Bountine rögtön hívta a kígyók befogására szakosodott David Reedet, aki - bár látott már ezt-azt - teljesen megdöbbent. "Rengeteg hívást kaptam már olyan esetekben, amikor piton harapott meg kutyát, vagy hogy a kígyók újszülött kutyákat faltak fel. Ilyesmit azonban, hogy egy ekkora, felnőtt állatot nyeljen be, még sosem láttam" - fejtegette élményeit honlapján Reed, aki egy szemléletes hasonlattal igyekezett szemléltetni a helyzet mélységét.

"A máltai terrier 5,8 kilós volt. Az eset után megmértük a pitont, akkor 16 kilót mutatott a mérleg, tehát ez arra enged következtetni, hogy az állat eredetileg nagyjából 10 kilós lehetett. Ez azt jelenti, hogy tömegének 60%-át nyelte be egyetlen egy étkezéssel. Teljesen megdöbbentő, olyan, mintha egy 100 kilós ember egyszerre enne meg egy 60 kilós steaket" - írja Reed, aki az eset után egy héttel később arról is tudósított, hogy a kígyók között a Liasis nembe tartozó Liasis olivaceus még mindig emészti a kutyát. Az említett kígyó előfordulási helye Nyugat-Ausztrália, hossza akár 4 méter is lehet, bár a pórul járt kutyát befaló példány csak a 2,5 métert érte el. Reed azt is elmondta, ha a kígyó végzett az emésztéssel, elszállítják és szabadon engedik majd a lakott területektől jó messze, ahol már nem tehet kárt háziállatokban.