horoszkóp

Kivágta a tinédzser hasából a magzatot a depressziós amerikai

2008.07.21. 16:06
Letartóztatták azt a 38 éves amerikai nőt, aki feltételezhetően megölte a nála húsz évvel fiatalabb Kia Johnsont. A tinédzser holttestére Andrea Curry-Demus otthonában találtak rá két nappal azután, hogy az asszony egy újszülött kisfiúval jelent meg a helyi kórházban. Egyelőre még nem bizonyították, hogy a párnapos gyermek valóban a 18 éves lányé, csupán annyit tudni, hogy a várandós Kia Johnson hasát felmetszették, és a helyszínen egy méhlepényt is találtak. Andrea Curry-Damus hasonló bűntett miatt már hét évet töltött börtönben.

Gyilkossággal, emberrablással és személyi szabadság megsértésével vádolják a 38 éves Andrea Curry-Damust, aki a múlt héten valószínűleg meggyilkolt egy 18 éves kismamát és gyermekét kivágta méhéből. Szerdán, vagyis két nappal letartóztatása előtt Curry-Demus egy újszülött kisfiúval jelent meg az egyik kórházban, akiről azt állította, hogy az ő gyermeke, akinek nemrég adott életet. Miután a intézmény dolgozói megállapították, hogy nem szült, értesítették a rendőrséget. Curry-Demus ekkor módosított a történetén, és az egyik detektívnek már azt állította, hogy a kicsit 1000 dollárért vette egy Tina nevű nőtől, mert júniusban elvetélt, és nem akarta, hogy édesanyja erről tudomást szerezzen - olvasható a CNN oldalán. Ekkor még csupán kiskorú veszélyeztetése és gyerekkereskedelemmel vádolták.

A tetthely

A hivatalos szerveket később a nő szomszédjai is kihívták, mivel zavarta őket az a különös szag, ami Curry-Demus otthonából jött. A rendőrök állítólag azért nem találtak meg hamarabb Kia Johnson holttestét, mert Andrea Curry-Demus testvére egy téves címet adott meg nekik. A 18 éves lány oszlásnak indult testét fogsora alapján azonosították be. A lány kezét és lábát ragasztószalaggal kötötték össze, a helyszínelők egy méhlepényt és drogokat is találtak a helyszínen. A tinédzsert szabályosan kibelezték, vagyis több szerve is hiányzott. Azt egyelőre nem tudni, hogy elkábították-e, és hogy még életben volt-e, amikor kivágták méhéből a csecsemőt – nyilatkozta Karl Williams orvosszakértő.

Előzmények

A barátok és ismerősök elmondták, Andrea Curry-Demus már hónapok óta büszkén meséli, hogy terhes, még babaváró bulit is rendezett. Sógornőjének már ekkor gyanús volt rokona, mivel nem hagyta, hogy megérintse a hasát, pedig a kismamák általában szívesen megengedik ezt az érdeklődő ismerősöknek. A nyomozók egyelőre nem tudják, hogy a két nő pontosan mikor találkozott először, feltételezéseik szerint az Allegheny Megyei Börtönben ismerkedtek meg, amikor éppen látogatóban jártak egyik ismerősüknél.

Nem ez az első eset, hogy Curry-Demus elrabolt egy gyermeket. A kilencvenes évek elején összeismerkedett egy kismamával, akit megkéselt és megpróbálta elrabolni a gyermekét. Az apa ugyan még időben lépett közbe, de a nőnek sikerült elmenekülnie. Másnap bement egy kórházba, ahol ismét megismerkedett egy anyukával, akinek az alig háromhetes gyermekét agyhártyagyulladás miatt kezelték az intézményben. Amikor az édesanyja éjszakára hazament, Curry-Demus kicsempészte kisbabát. A gyereket szerencsére másnap épségben találtak meg elrablója otthonában.

Hét évet ült

A nőt az eset után elítélték és 1998-ban szabadult. Az Allegheny Megyei Börtön pszichiátereinek véleménye szerint a nő depresszióban szenved, személyiség zavaros és hallucinál. Curry-Demus többször is mesélt orvosainak arról, hogy nagyon sokat gondolt meg nem született gyermekeire, és sokszor hallott gyermeksírást eközben – írja a CNN. Pittsburgh Tribune-Review birtokába jutott bírósági papírok szerint Curry-Demus 12 évesen esett teherbe, és négy hónappal később elvesztette magzatát, 21 évesen pedig másodszor is elvetélt röviddel a késeléses incidens előtt.

Halálos ítélet

Pár hónappal ezelőtt egy nőt már halálra ítéltek, amiért 2004-ben megölt egy kismamát, és kivágta gyermekét a méhéből. Lisa Montgomery saját otthonában fojtotta meg a 23 éves Bobbie Jo Stinnettet. Pár nappal később Kansas állambeli lakásában találtak rá Montgomeryre, aki az állította, hogy a csecsemő az övé. Alig néhány hete pedig egy Sisouvanh Synhavong nevű nő egy kétgyermekes kismamát rabolt el és tartott fogva. A 23 éves lány Curry-Demushoz és Montgomeryhez hasonlóan felmetszette a 27 éves anyuka hasát, hogy kivegye gyermekét. Amennyiben bűnösnek találják, akár őt is halálra ítélhetik – írja a Daily Mail.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft