Lövöldözés, szétvert étterem, bandaháború Kiskunhalason

2008.06.24. 10:30
Ásókkal, vasvillával, kaszaboló késsel vertek szét egy éttermet hétfőn délután Kiskunhalason a déli városkapunál. Több lövés is eldördült az összecsapás során. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős. A rendőrség két férfit vett őrizetbe.

A kiskunhalasi rendőrkapitányság ügyeletére hétfőn délután fél négy tájban érkezett a segélykérő hívás a Halasvár étteremből, ahol vagy félszázan estek egymásnak. A kiérkező egyenruhások láttán sokan elmenekültek a helyszínről - idézi szemtanúk beszámolóját a baon.hu.

A rendőrök tíz járőrkocsival vonultak a helyszínre, az étterem és a mellette lévő benzinkút környékét teljesen lezárták. A golyóálló mellényben intézkedő rendőrök lövéseket is hallották. A Független Hírügynökség értesülése szerint a lövések gáz- és riasztófegyverekből származtak.

A helyi online újság értesülése szerint védelmi pénzeket gyűjtő helyi rivális banda tagjai verekedtek össze egymással. Ezt támasztja alá, hogy az étterem tulajdonosát, aki nemrég újította fel a szórakozóhelyet, az egyik fél tagjai korábban már felkeresték, hogy "bevédenék" az éttermet. A tulajdonos a baon.hu-nak elmondta, hogy ő azonban nem kért a védelemből, viszont úgy tudja, hogy a két fél egymással is harcban áll a védelmi pénzek gyűjtéséért.

A baon.hu információ szerint a nyomozók előtt is jól ismert két helyi vállalkozó az összecsapást megelőzően egy belvárosi sörözőben vitatkozott össze egymással, aztán kimentek a déli városkapunál, az 53-as főút mellett lévő Halasvár étterembe, ott akarták rendezni a vitájukat. Nem sokkal később azonban a felszolgálók arra lettek figyelmesek, hogy ásóval, vasvillával és karddal felfegyverkezett emberek ugrálnak ki a vendéglő előtt az autókból. Vagy félszázan lehettek - mesélte lapunknak az étterem tulajdonosa, akinek szórakozóhelyét kívül-belül teljesen szétverték.

Több lövés is eldördült, ezt az étterem előtt heverő töltényhüvelyek is bizonyítják, a lövéseket a kiérkező rendőrök is hallották, akiknek sikerült néhány a támadásban résztvevő személyt a helyszínen visszatartani.

Az MTI kedd délutáni értesülése szerint két férfit vettek őrizetbe a verekedők közül. A büntetőeljárást csoportosan elkövetett garázdaság miatt indították meg.