horoszkóp

Maga hívta ki lakására a rendőröket a leglúzerebb bankrabló

2009.03.31. 08:50
David Maksimik talán minden idők legszerencsétlenebb bankrablója, miután egy viszonylag kisösszegű rablás után úgy ért véget a napja, hogy elvesztette a lakótársát, és még a rendőröket is ki kellett hívnia magára. A férfi még januárban rabolt ki egy connecticuti bankot, de menekülés közben rosszra fordultak a dolgok, és a nap a teljes csődbe torkollott.

David Maksimik január 29-én 3745 dollárt, vagyis nagyjából 870 ezer forintot szeretett volna elrabolni a connecticuti Darienben található People’s United Bankból. Ez pár órára össze is jött neki, ezután viszont minden rosszra fordult, és nap végére sikerült elkövetnie a fegyveres rablás, a tiltott fegyvertartás, a közúti veszélyeztetés és a segítségnyújtás elmulasztása bűntetteket, amik miatt akár több mint húsz év börtönre is számíthat. A legjobb az egészben, hogy halmozozttan peches napja végén Maksimik kénytelen volt maga kihívni a rendőröket lakására, de ne szaladjunk ennyire előre.


View Larger Map

Az 59 éves Maksimik legbalszerencsésebb napja január 29-én nem sokkal délelőtt tizenegy után kezdődött, amikor egy pisztoly és pár, a derekára kötözött játékgránát segítségével sikeresen kirabolta a darieni Greenwives bevásárló központban található People’s United Bankot. Összesen 3745 dollárt sikerült elvinnie, majd - a Connecticut Post híradása szerint - megpróbált elmenekülni a helyszínről 1992-es Toyota Tercel típusú kocsijával.

Ekkor kezdődött a pechsorozat: autójával nem jutott messzire, mert még a kisvárosban egy stoptáblánál beleszaladt az előtte álló autóba. Ezután úgy döntött, hogy megszabadul az összetört kocsijától, úgyhogy útját nem délnek folytatta tovább Stamford felé, ahol lakik, hanem észak felé ment, Norwalkba, hogy lerakja az autót. Miután Norwalkban jármű nélkül maradt, először buszra szállt, majd taxit hívott, hogy visszajusson Darienbe, de valami oknál fogva egyik sem bizonyult megfelelő megoldásnak, így a városból felhívta a nővérét, és megkérte, hogy vigye haza.

Illusztráció

Mikor azonban hazaért, otthonában eszméletlenül találta az 53 éves szobatársát, ezért rendes állampolgárként felhívta a 911-et. A kiérkező mentősök már csak a szobatárs halálát tudták megállapítani, aki valószínűleg öngyilkos lett. A segélyhívásra szintén kiérkező stamfordi rendőröknek viszont gyanús volt Maksimik sztorija, ráadásul hallottak a darieni bankrablásról, és mindezt hamar összekötötték. A bankból elrabolt teljes összeget pár perc múlva meg is találták egy távcső tokjában a férfi ágyán, így Maksimiket letartóztatták: jelenleg a börtönben várja a jövő heti tárgyalását, ahol akár húsz év börtönt is kaphat. Bármilyen lúzerként is viselkedett a férfi, az ítéletben súlyosbító körülmény lehet, hogy már 1991-ben is kirabolt egy stamfordi bankot, ezért a tettéért 1997-ig ült.

A népszerű internetes szlenggel élve, csak annyit mondhatunk: FAIL.