Leköpték miatta Mohamedet, ma élőben szavazzák ki

2008.07.03. 11:55
A közutálatot kivívó, fenyegetőző Alexandra utóélete után újabb hírekkel szolgál a Velvet Big Brother szakos tudósítója. A valóságshow idén nyári brit kiadását ugyanis máris minden idők legagresszívabb BB-sorozatként emlegetik. A ma esti élő adás fog pontot tenni annak egy elmérgesedett vitának a végére, amelynek hevében az idei év meleg játékosa arcon köpte a Mohamed nevű versenyzőt. Előbbit másnap reggel ki is utasították a műsorból. A maradék lakókat külön szobákba kellett zárni, és a nézők ma este választanak a két tábor főkolomposai közül. Az eredményt azonban borítékolni lehet.

A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője

Először is ismerkedjünk meg a történet négy főszereplőjével. Először is ott van Rex, aki szakács, étteremtulajdonos és vöröshajú. Az ő haverja az afrofizurás Mohamed, aki azért népszerűtlen a többiek körében, mert mindenki elől eleszi az ételt. A szépséges Jennifer nem feleség, csak anya, ő maga 22 éves, kislánya 22 hónapos. Jennifer egyik pártfogója a lakók közül pedig Dennis, aki skót, meleg és tánctanár. A múlt héten történt, hogy egy feladat során a lakóknak festeniük vagy szobrászkodniuk kellett, és az elkészült művek közül Jenniferé találtatott a legszebbnek. Ki is akasztották a falra. A festménybe öt nap múlva azonban Rex belejavított, ecsetnek egy darab pizzát használva.

Külső beavatkozásra volt szükség a verekedés megakadályozására

Jennifer a sértést erősen túlreagálta, valósággal megbabonázva néhány vele együttérző lakót, akik elképesztő hévvel támadtak a folyamatos bocsánatkérésekre szorítkozó Rexre. Hiába próbálta azonban arra felhívni a többiek figyelmét, hogy a maszatolás nem eredményezett szabad szemmel látható változást a festményen, azok magukból kikelve hordták le Rexet a sárga földig. Az ő védelmére egyedül Mohamed mert kelni az 5-6 tajtékzó lakóval szemben, és amikor ezt megtette, Dennis a már-már tettlegességig fajuló vita során arcon köpte. A Nagy Testvér itt avatkozott bele a dologba. Az vitázók egyik táborát a ház egyik, másik táborát a másik hálószobájába terelték, és az ajtókat rájuk zárták. Csak egyesével jöhettek ki onnan, hogy Big Brotherrel megbeszéljék az eseményeket.

Az agresszív játékosnak mennie kellett

Alexandra fenyegetőzéséhez hasonlóan a játékostárs arcon köpése szintén "elfogadhatatlan magatartásnak" minősül, ezért Dennist másnap reggel, rögtön ébredés után behívták a titokszobába (a Diary Roomba), és onnan már vissza sem engedték a házba, egy szál shortban kellett távoznia. Odakint rendőri kihallgatás várta. Az eset hatalmas visszhangot váltott ki Nagy-Britanniában, hiszen kilenc évnyi Big Brother alatt eddig még csak egyszer, 2004-ben kellett a műsorba beavatkozni verekedés megakadályozása végett, és kizárólag ugyanebben az évben volt csak példa arra, hogy két játékost is kizártak a versenyből. Idén mindez máris megismétlődött, pedig még csak 3 hét telt el a 13 hetesre tervezett műsorfolyamból.

A játékosok még nem döntöttek, a rajongók már igen

A házban maradt 13 játékos véleménye megoszlik a történtekről. Nagyobbik részük úgy látja, hogy az incidensért a maszatoló Rex a felelős, de jópár vannak azok is, akik úgy gondolják, Jennifer a hibás, amiért önmagát áldozatnak beállítva a bolhából elefántot csinált. Ennek megfelelően a lakók éppen kettejüket jelölték maguk közül kiszavazásra a héten. Jennifernek a házon belüli szövetségesei biztosra veszik, hogy az ő szemükben gonosz Rex lesz a kieső, azonban, ha a Big Brother rajongói fórumoknak hinni lehet, a közönség egyértelműen az ok nélkül hisztizőt ítéli el jobban.

Meghurcoltatás vár az önmagát ártatlannak tekintő "áldozatra"?

Maga Rex is úgy látja, semmi esélye a szépséges Jenniferrel szemben, a könnyen felpaprikázható brit reality-közönség leghangosabb csoportjai azonban minden eszközzel a vitát szító kiszavazása mellett kampányolnak. Még a BBC is hírül adta, hogy a bukmékerek szerint sem Rex fogja elhagyni a házat ma este. Nem kizárt, hogy Jenniferre a házban elkövetett bűnei miatt a hétvégén ugyanolyan meghurcoltatás fog majd várni, mint amilyenben Alexandrát részesítették két hete. A legtöbben egyébként 10-90%-os szavazatmegoszlást várnak, az önmagát ártatlan áldozatnak tartó Jennifer kárára. Aki azt hitte, csak a magyarok paranoiája, hogy a kereskedelmi tévék hamisítják az emelt díjas telefonos szavazások eredményét, az most meg fog lepődni. Néhány brit nézőnek ugyanis már eddig is gyanúsak voltak a Channel 4 bizonyos fogásai, de a héten olyan vélemények is megjelentek internetes fórumokon, amik szerint a csalás biztos jele lesz, ha a ma esti műsorban nem azt jelentik be, hogy Jennifer esett ki, méghozzá a szavazatok legalább 90%-át "elnyerve". Britek és írek milliói, valamint a sokezer internetes néző tűkön ülve várja a ma estét.