Kirúgták a melegpornózó amerikai birkózókat

2008.08.15. 09:22
Egy fizetős tartalmat szolgáltató melegpornós oldalról meztelen fotók és videók kerültek elő a Nebraskai Egyetem diák-birkózócsapatának két tagjáról. Az eset után a sportolókat azonnali hatállyal eltávolították a csapatból - igaz, nem a pornózásra, hanem a sportszövetség szabályainak megsértésére hivatkozva. Képeikkel ugyanis nem szabadott volna pént keresniük.
Paul Donahoe

A Nebraskai Egyetem óriási megdöbbenéssel vette a hírt, hogy két sportolójuk, a 125 fontos súlycsoportban versenyző Paul Donahoe és a 133 fontos súlycsoportban birkózó Kenny Jordan egy melegeknek szóló pornótartalmat szolgáltató, fizetős internetes oldalon szerepel. A két birkózó ezzel a szereplésével megsértette az egyetemeket összefogó atlétikai szövetség (National Collegiate Athletic Association, NCAA) szabályzatát, így rögtön kizárták őket a csapatból - olvasható a Lincoln Journal Star hasábjain.

A fotókra és videókra először a The Scarlet Project blog lett figyelmes, amely a Nebraskai Egyetem híreivel és pletykáival foglalkozik. A honlap egyik bloggere ismeretlen forrásra hivatkozva jelentette be, hogy a fiúk meztelen fotói és videói fenn vannak egy melegeknek szóló, Fratmen.tv nevű pornóoldalon. A képeken a fiúk felöltözve, majd ruha nélkül láthatóak, később zuhanyoznak és maszturbálnak. A két birkózó külön-külön, önállóan szerepel a felvételeken.

Nem is a pornózás volt a baj

Kenny Jordan

Perez Hilton, a sztárokat cikiző celebblogger ezt írja az üggyel kapcsolatban: "Az NCAA megtiltotta sportolóinak, hogy a képeikből bárki is kereskedelmi haszonhoz jusson. A Fratmen.tv oldal tagsági díja azonban 24.95$ havonta". A kizárás oka - legalábbis hivatalosan - tehát nem is a sportolók pornós tevékenysége, hanem a szabályzat megsértése volt. A Nebraskai Egyetem birkózócsapatának edzője nyilatkozatot adott közre, melyben a rajongók, az atlétikai szövetség és az egyetem bocsánatát kéri az ominózus eset miatt.

A két birkózó egyébként kitűnő eredményekkel bír. Donahoe a szenior, 125 font súlyú kategóriában nemzeti bajnok lett az NCAA versenyén, idén márciusban pedig 3. helyen végzett. Jordan, a junior kategóriás birkózó csak átmenetileg érkezett az iskolába, valójában a Lincolni Egyetemre várt, ahol 2007-ben megnyerte a nemzeti bajnokságot junior kategóriában.

Az említett két sportolók közül Doanhoe-nek már volt dolga korábban is a rendőrséggel, bár nem igazán komoly ügyben: áprilisban előzetes letartóztatásba helyezték, amikor a lincolni rendőrségnek megtagadta az együttműködést, azaz nem vetett véget a házában zajló, szomszédai szerint túlságosan lármás bulinak.