horoszkóp

Százhetvennel száguldott a 107 éves néni

2009.03.27. 15:56
Dulcibella King-Hall a második világháború óta rajong a sebességért, ezért 107. születésnapja alkalmából megszervezték neki, hogy megtegyen néhány kört egy angol versenypályán egy új M3-as BMW-ben. Négy kört tettek meg, százhetven volt a csúcssebességük. A néni csak annyit mondott: Lehetett volna gyorsabb is.

„Dulcibella mindig is rajongott az autókért. A második világháború alatt nagyon sokféle polgári járművet tesztelt. Imádja a sebességet, ezért mindig megkéri a minibuszunk sofőrjét, hogy menjen egy kicsit gyorsabban” – mondta a Telegraphnak Lena Akers, a 106 éves Dulcibella King-Hallnak is otthont adó idősek otthona egyik ápolója. A Halliwell idősek otthona dolgozói megszervezték a március 28-án 107 éves King-Hall születésnapja alkalmából, hogy a nénit négy körre elvigyék a kenti Brands Hatch versenypályára egy BMW M3-ban.

King-Hall még sosem ment 160 km/h-nál gyorsabban, ezért döntöttek úgy, hogy egy sportautóba ültetik és elviszik egy versenypályára. „Ha van egy hölgy, aki imádja a sebességet, nem is tudok jobbat elképzelni annál, mint idejönni a Brands Hatch pályára” – folytatta Akers.

Arra a kérdésre, hogy miért szereti a sebességet King-Hall így válaszolt: „Miért ne szeretném? Maga nem szereti? Van jogosítványom. Minden járművet el tudok vezetni. Szeretem az érzést, amikor vrumm, megindul az autó”.

Száguld a néni! Klikk!

A pályán Gary Palmer pilóta vitte körbe. „Az kérdeztem: Menjünk még egy kört? Ő meg azt mondta, igen. Hihetetlen. Normálisan nem látunk ilyen idős embereket a pályán” – mondta sofőr.

A körök után, az autóversenyekhez hasonlóan pezsgővel locsolták meg a nénit. „Figyelemre méltó eredmény 106 éves korban. Csodálatos, hogy mindig is ki akart valamit próbálni, és végül meg is tette” – nyilatkozta a nénit összepezsgőző Rupert Keegan egykori autóversenyző.

Nem ez volt az első eset, hogy King-Hallnak azzal kedveskedett az otthon, hogy gyors autókkal furikáztatta. A néni a századik születésnapján egy Porschét, a százötödiken egy Rolls-Royce-t vezethetett..

Az élményt nagyjából hatvanezer forintért bárki megszerezheti magának, ráadásul, ha nem 107 éves, akkor maga vezetheti az autót. Egy négy literes motorú, 420 lóerős BMW M3 coupét, amivel nulláról százra, nagyjából négy másodperc alatt lehet felgyorsulni.

A kenti Brands Hatch pályán 1964 és 1986 között Forma 1-es futamokat is rendeztek. Niki Lauda háromszor is, Nigell Mansell kétszer nyert itt futamot.

Száguldó nénik Angliában - mi már hallottunk erről

A második világháború idején az Egyesült Királyságban sok nő megtanult vezetni, mert a férfiak a fronton voltak, az élet viszont ment tovább. Személyes szerkesztőségi élmény következik mm kollégánktól: "Egyszer néhány napig egy kilencvensokéves néninél laktam Dél-Angliában, aki a második világháborúban tanult meg traktort vezetni, és azóta is rendszeresen vezet. Amikor először mondta, hogy ő visz kocsival, akkor kissé félve ültem be mellé, mert bár nem félek az autókban, de az idős nénik és bácsik vezetési tudásától viszont igen. Ennyire biztonságosan és megbízhatóan vezető ember mellett nem nagyon ültem még, mint a kilencvenvalahány éves Sheila mellett. Mindig pontosan 10 óra 10 perckor fogta a kormányt, csak akkor engedte el a ballal egy pillanatra, amikor váltott, nem lehetett kizökkenteni semmivel sem. Mivel azt tanították neki, hogy nagyjából 3500-as fordulatnál váltson, ezért mindig halálos pontossággal 3500-as fordulatnál váltott, se előbb, se később. Dinamikusan vezetett, még autópályán is voltunk, ahol simán a belső sávban gyűrte le a többi autót. Ja, és persze minden indulás előtt gondosan beállította a tükröket, meg megnézte, hogy minden rendben van-e az autóval".