horoszkóp

Anyjára semmit sem hagyott a kikötözve meghalt rádiós

2008.07.22. 19:57
Kapcsolódó cikkek (1)
Most került nyilvánosságra a kikötözős szexpartin szívrohamban elhunyt meleg angol rádiós végrendelete. A férfi mindenét expasijára hagyta, saját anyja semmit se kap.

Kevin Greeninget, a BBC reggeli műsorának egykori rádiós műsorvezetőjét június elején találták holtan londoni lakásában. Mint akkor a halottkém beszámolt róla: a meleg férfit egy drogokkal dúsított kikötözős szexparti közben érte a halál. A műsorvezető azonban még halála után is szolgált meglepetéssel: csak most derült ki, hogy végrendeletéből kihagyta az anyját - számolt be róla a Daily Mail.

Anya félmillió fonttól esik el

A BBC Radio 1 műsorvezetője több mint tíz éve élt együtt élettársi kapcsolatban Andrew Lowe-val, és ezen az sem változtatott, hogy az elmúlt két évben másokkal is randizgattak, sőt Lowe tavaly decemberben szakított is Greeninggel. A pár ettől még továbbra is együtt élt, és Greening nem törölte 1991-ben készült végrendeletéből a Lowe-ra vonatkozó részt. Eszerint minden vagyona Lowe-ra száll, és saját anyja, Mary csak akkor jutott volna bármihez is, ha Greening halála időpontjában már Lowe sem él. Az anya még ekkor is csak fia vagyonának 50 százalékát kapta volna: a másik felét fia a Terrence Higgins AIDS-alapítványnak szánta.

Greening végrendeletének szövege kimondja: az 515.575 fontnyi vagyont (forintban majd' 150 millió) "a temetés, az adósságok rendezése és a jogi költségek, valamint az örökösödési adók levonása után teljes egészében Andrew Lowe-ra hagyom".

"Szokatlan szexuális tevékenység közben"

Kevin Greening

A Cambridge-i végzettségű rádiós az angol Rádió 1 egyik legsikeresebb reggeli műsorát vezette Zoe Ball nevű kolléganőjével, később a Radio Five Life-hoz, majd a Smooth FM-hez szegődött. A 45. születésnapját megelőző éjszakán találta holtan a rendőrség egy londoni lakásban, a halottkémi vizsgálat pedig kimutatta, hogy szervezetében kokain, extasy és - a randidrogként is ismert - GHB nyomai találhatóak. Vélhetően ezek vezettek a halálos szívrohamhoz egy kikötözős meleg szexparti kellős közepén.

A boncolást végző halottkém, Paul Knapman véletlen balesetnek nyilvánította Greening halálát, hozzátéve: "A haláleset szokatlan szexuális játszadozások közben történt, mely tevékenység kikötözést és illegális szereket is magában foglalt". A diszkrét "szokatlan szexuális játékok" megfogalmazás valójában azt jelentik, hogy Greeningre jelenlegi barátja, Sean Griffin lakásának hálószobájában találtak rá egy fekete bőrszíjjal egy állványzathoz kötözve, és egy latexruha volt rajta, valamint folpackkal és szigetelőszalaggal volt körbetekerve a felsőteste. Vallomásában Griffin elmondta, nem vette komolyan, hogy baj volna, amíg fel nem tűnt neki, hogy Greening milyen sápadt, a szája körül pedig elszürkült a bőre.

Greening Bristolban élő anyja nem kívánta kommentálni a végrendeletet, de a család egy ismerőse a lapnak elmondta: "Mindig sejtette, hogy Kevin Andyre fogja hagyni a pénzét, tudta, hogy mindig is őt tekintette a legfőbb támaszának".