horoszkóp

11 hónappal megúszta a gyerekgázolást a milliárdosfiú

2008.04.25. 14:50
Kapcsolódók (1)
Antonio Singh Boparan 116 kilométer/órás sebességgel gázolta el a kétéves Cery Edwardsot egy veszélyes birminghami kanyarban. A kislány maradandó agykárosodást szenvedett, bíróság azonban csak 21 hónap börtönbüntetésre ítélte a fiút, amiből mindössze 11-et kell leülnie. A család úgy érzi, az igazságszolgáltatás cserbenhagyta őket.

Még a maximálisan kiszabható 2 éves börtönbüntetésnél is kevesebbet, mindössze 21 hónapot kapott az angol Antonio Singh Boparan, aki Range Roverjével 116 kilométer/órás sebességgel száguldozva elgázolt egy egyéves kislányt. Cery Edwards soha többé nem lesz képes járni és beszélni, Boparan viszont már 11 hónap után szabadulhat a börtönből. A milliárdos Boparan-család legifjabb tagjának mindössze fél éves volt a jogosítványa a baleset idején, sőt, a súlyos gázolás után két hónappal ismét gyorshajtáson kapták.

"Sokan biztosan úgy gondolják, hogy túl rövid ideig kell börtönben ülnie De bármilyen ítéletet is hozok, a kislánynak soha senki nem adhatja vissza az egészségét" - indokolta a döntést Frank Chapman birminghami bíró, aki ítéletének indoklásában hosszasan fejtegette, mennyire szörnyű tettet vitt véghez a sorfőr. Majd meghozta az ítéletet: 21 hónap börtönbüntetés, amelyből 11 hónap letöltendő. Ezenkívül öt évre eltiltották a vezetéstől és csak egy speciális teszt után kaphatja vissza vezetői engedélyét.

A 21 éves férfi a baromfitenyésztéssel és -forgalmazással foglalkozó Boparan Holdings Ltd. tulajdonosának fia. A család vagyonát körülbelül 130 millió fontra (körülbelül 41 milliárd forintra) becsülik.

Boparan a milliárdos apával és Cery Edwards
Forrás: Daily Mail

"Senki sem halt meg a balesetben, de Cery sérülései maradandóak, visszafordíthatatlanok. A családját egy életre tönkretették. Egy nagyon erős autót vezettél, amiről azt hallottam, hogy olyan, mint egy tank egy sportautó motorjával. Nem voltál erre felkészülve, ráadásul úgy tűnik, nem tanultál az esetből, mert magatartásodon azóta sem változtattál: megdöbbenve hallottam, hogy ismét gyorshajtáson fogtak. Nem próbáltál elmenekülni a rendőrök elől, ezért csökkentettem a büntetést. Elveszek az életedből egy rövid időt, de mindez csak a töredéke annak, amit te Cerytől és családjától elvettél" - fejtegette a bíró az ítélet indoklásában. A kihirdetett ítélet ehhez képest nem volt ilyen szigorú.

A család 14 évre ítélte volna

A kislány apukája, Gareth Edwards az ítélet után közleményben tudatta, túl enyhének találják a 11 hónap letöltendő börtönbüntetést. Elmondta, Boparannak a halálos közúti baleset okozásért kiszabható maximális 14 évet kellett volna kapnia, mivel kislányuk súlyos agykárosodása miatt most már élete végéig lélegeztetőgépre és állandó gondozásra szorul.

"A család tudja, hogy semmivel nem lehet visszafordítani az időt, de úgy érzik, az igazságszolgáltatás cserbenhagyta őket a nem megfelelő ítélettel és az enyhítéssel, amelyek nem hatnak elrettentőként" - mondta a család ügyvédje, Richard Langton.

Boparan, aki egy veszélyes birminghami kanyarban, 40 kilométeres sebességkorlátozásnál hajtott 116-tal, közleményében kért bocsánatot: "Tisztában vagyok vele, hogy a büntetés soha nem érhet fel azzal a fájdalommal, amit Cerynek és szüleinek okoztam".

Nem elég a két év

Az angol Királyi Balesetmegelőzési Intézet az eset kapcsán a törvény megváltoztatását sürgeti: véleményük szerint hasonló esetben a maradandó sérüléseket okozó balesetért ugyanolyan súlyos büntetésnek kellene járnia, mint a halálos balesetek okozásáért. "Maradandó károsodás okozásáért a maximum kétéves büntetés nem elegendő" - mondta a szóvivő.