horoszkóp

Apát és fiát 16 év különbséggel érte ugyanolyan cápatámadás

2009.04.08. 14:29
Kapcsolódók (1)
A papa bal lábán 33 öltéssel úszta meg a cápatámadást, fiának 16 évvel később szörfözés közben akadt dolga a ragadozóval, neki a jobb lábát kapta el. A családnak van még egy fia, nem tudni, szereti-e a tengert.

16 év különbséggel, de ugyanúgy érte cápatámadás a 49 éves Ian Galbraitht és fiát, Calvint – írja a NorthFoto. Az ausztrál férfi 1993-ban találkozott egy cápával, mikor Dél-Afrika partjainál úszott. A matematikatanár lábát csúnyán megmarcangolta a ragadozó, ő azonban rúgásokkal sikerült elriasztania, majd kiúsznia a partra. Felesége - aki az akkor egyéves fiukkal, Calvinnel várta a parton - , a kisfiú tiszta pelenkáiból rögtönzött szorítókötést férje lábára. Galbraith később vérátömlesztést is kapott, és 33 öltésre volt szükség ahhoz, hogy újra lábra tudjon állni. Calvin, aki ekkor még csak egyéves volt, állítása szerint nem is emlékszik a történtekre.

Klikkeljen a szereplőkért és a sérülésükért!

A most 17 éves fiút apja balesete után 16 évvel később szörfözés közben támadta meg egy állat, és szintén a lábán szerzett sérüléseket. Neki is sikerült megmenekülnie, ráadásul még apjánál is szerencsésebben járt: mindössze három lábujja sérült, sebeit pár öltéssel összevarták. A cápák számára oly vonzó család még egy fiúgyermekkel rendelkezik: a legkisebb fiú jelenleg 13 éves, arról viszont nincs információnk, hogy szereti-e a tengert.