horoszkóp

Pofánvágta a kutyáját elnyelő cápát a gazdi

2008.10.02. 12:25
Ököllel esett a kedvenc kutyáját elnyelő cápának egy floridai férfi. A ragadozó annyira megdöbbent, hogy elengedte az állatot, aki pár kisebb sérüléssel megúszta az esetet.

A floridai Greg LeNoir mindössze hatkilós Jack Russel terrierje, Jake minden sétáltatásnál úszik egy kört a tengerben, most azonban kishíján megjárta. A Miami Herald tudósítása szerint ugyanis az állatot cápa támadta meg, és csak gazdája lélekjelenlétének – és közös mázlijuknak - köszönhető, hogy mindketten túlélték.

A férfi péntek délután vitte le két és fél éves, állatmenhelyről befogadott kutyáját, Jake-et az islamoradai otthonuk közelében lévő Woldwide Sportman's Bayside partszakaszra megúsztatni. Mint a lapnak elmondta, csak egy árnyat látott, ami az úszó kutya felé közelít, majd lerántja a víz alá. „Azt a hangot, amit Jake akkor kiadott, senkinek se kívánom, hogy valaha is hallja. Halálsikoly volt” – emlékszik vissza a feldúlt gazda a WSVN videóján.

A másfél méteres cápa szinte teljesen elnyelte a kutyát, LeNoir azonban a vízbe ugrott utána és ököllel ütni kezdte. A megdöbbent ragadozó ekkor elengedte a kutyát és elmenekült, LeNoir pedig a kutyával a karjában épségben partra vergődött. Jake mindössze pár felületi sérüléssel megúszta a cápafogakat, de az állatorvosok szerint rendben lesz, és a gazda is csak kisebb sokkot kapott a kalandtól. Mint LeNoir később elmondta: "Nekünk nem lett gyerekünk, úgyhogy Jake olyan, mintha az volna. Amikor láttam, hogy a cápa lerántja, csak arra tudtam gondolni, 'ó nem, az nem lehet, hogy vége'. Be voltam tojva, láttam, hogy ez egy jó nagy cápa, de nem hagyhattam, hogy ez történjen vele".

Nejét nem igazán lepte meg férje helytállása: "Akik ismerik, egyfajta Dr. Doolittle-ként emlegetik. Ő az, aki képes azért felmászni a fára, hogy lehozza a fennragadt oposszumot".