horoszkóp

Edison Chen lánykéréssel próbálta megúszni a maffia bosszúját

2008.03.06. 11:15
Kényszerű menekülési útvonalat talált magának a pornóbotrányba keveredett hongkongi filmszínész, Edison Chen, akinek fejére vérdíjat tűzött ki a helyi maffia: megkérte barátnőjének - a sértett maffiafőnök unokahúgának - kezét. Pechje van: a csaj nemet mondott.

Edison Chen nagyon megbánhatta, hogy szervizbe adott laptopjáról előkerültek azok a fotók, amelyek helyi celebritásokkal – Gillan Chung kanto-popsztárral, valamint Cecilia Cheung és Bobo Chan színésznőkkel – megörökített szexmutatványait ábrázolják. A fiatal hongkongi színésznek ugyanis nemcsak karrierje mehet rá minderre, hanem a helyi szervezett bűnözés is bosszút esküdött ellene. Megcsalt barátnője ugyanis unokahúga az egyik legnagyobb maffiacsoport, a Sun Yee On triád főnökének, a lányok pedig, akikkel Chen a fotókon látható, a maffiavezér médiavállalatához, az Emperor Grouphoz tartozó énekes- és színésznők.

A Grudge 2-ben

A maffia Chen fejét akarja

A képek előkerülése után Chen egy időre eltűnt a nyilvánosság elől, majd először egy bocsánatkérő videóban, később pedig egy sajtótájékoztatón próbálta megbánni bűneit. Múlt héten azt is bejelentette, hogy – egy időre legalábbis – visszavonul a filmezéstől, és bűnbánatként inkább jótékonysági önkéntes munkának szenteli az idejét. A triádokat azonban mindez nem hatotta meg: egyes források szerint a színészt jobb kezének levágásával akarták büntetni tettéért, mások úgy tudják, 11 millió forintnak megfelelő összegű vérdíjat tűztek ki annak, aki szállítja nekik a holttestét.

Chen a csaja kezét akarja

Chen a legújabb hírek szerint úgy próbálta kivédeni a sértett maffiafőnök bosszúját, hogy megkérte a megcsalt barátnő, Vincy Yeung kezét – írja az Inquirer.net. Az USA-ban tanuló 19 éves Yeung és a színész 2004 óta ismerik egymást, 2006-ban vállalták fel a kapcsolatukat, és Chen egyszer már meg is kérte a lányt azzal, hogy amint megkeresi az első húszmillió dollárját, feleségül veszi. A januárban kirobbant pornóbotrány azonban meglehetősen visszavetette a vőlegény kedvező megítélését a családban: a triád egyes tagjai a halálát kívánják, míg mások egyelőre védelmezik. A Hollywoodgrind.com szerint Chen most egy újabb lánykéréssel igyekezett biztosítani barátnőjét – és fenyegető családját – arról, hogy mégse szexmániás, sőt nagyon is családcentrikus férfivá érett. Csakhogy pechje van: Yeung – és a család – úgy döntött, nem fogadják el a lánykérési ajánlatot.

Vigyázat, korhatáros tartalom!

A család szex-elvonókúrát akar

Olyan hírek is keringtek a színészről, hogy öngyilkossággal fenyegetőzve próbálta kierőszakolni Yeung beleegyezését a házassághoz, ezeket azonban Chen tagadta. A család egyelőre azt javasolta a wannabe vőlegénynek, talán kezeltesse szexfüggőségét, amibe az buzgón bele is egyezett. Gyorsan be is vonult egy Utah-ban lévő rehabilitációs központba, pár nappal később azonban pár férfipáciens megtámadta őt a központ parkolójában, megfenyegették, megrugdosták és megverték. Chen így azonnal otthagyta a központot Vancouverben élő anyjához utazott, majd Kaliforniába, hogy megpróbáljon filmszerepekről tárgyalni. Ez idő alatt lépett kapcsolatba a hongkongi hatóságokkal, akiktől védelmet kért a maffia fenyegetései ellen. Ezután még találkozott egyszer Bostonban barátnőjével, majd múlt héten tért vissza Hongkongba, ahol jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik.