horoszkóp

Petesejtcserével hordja ki egymás gyerekét a leszbikus séf és párja

2009.03.11. 22:44
Cat Cora, az Iron Chef America műsor leszbikus séfje kedden jelentette be, négy és fél hónapos terhes. Fél év múlva húzós lesz az élete, barátnője ugyanis szintén gyereket vár, és ő már áprilisban szül. A felállást tovább bonyolítja, hogy a pár petesejtet cserélt, amiket azonos donorral termékenyítettek meg: így Cora Jennifer magzatát, Jennifer pedig (valószínűleg) Coráét hordja a szíve alatt. Tudják követni? Próbáljuk újra.

A 41 éves Cat Cora régi vendéglátóscsaládból származő hivatásos szakács, ismertségét a nagy sikerű főző- és vetélkedőműsornak, az Iron Chef Americának köszönheti, melynek ő az egyik közreműködője. Cora felvállaltan leszbikus, aki házasságban él Jennifer nevű feleségével, és közösen már van is két fiuk. Cora kedden jelentette be, hogy terhes, és az ötödik hónapban van harmadik közös gyerekükkel, aki a jelek szerint ismét egy kisfiú, és júliusban születik majd.

Három hónap különbséggel szülnek

A párnál azonban dupla gyermekáldás várható az idén: Cora felesége, a 37 éves Jennifer Cora ugyanis szintén terhes, és kicsit előrébb jár, Corát három hónappal megelőzve, áprilisra várja gyereküket. „Lenyűgöz bennünket Jenniferrel az élmény, hogy egyszerre élhetjük át a terhességet. Öt évvel ezelőtt vágtunk bele a mesterséges megtermékenyítési eljárásba, és most már négy gyönyörű gyerekünk lesz” – nyilatkozta a görög származású tévéséf. A három hónap korkülönbség sem véletlen, direkt tervezték így: "Úgy gondoltuk, ha egy egész év különbség lenne köztük, az nehezebb volna, mint kisgyerekekkel és újszülöttekkel egyszerre foglalkozni" - indokolta Cora az időzítést az OK! magazinnak.

forrás: Cat Cora myspace oldala

Azanyjai

Ez idáig még világos, ettől kezdve azonban kérjük, összpontosítsanak, a feladvány majdnem olyan összetett, mint hogy apának vagy anyának tekinthető-e Thomas Beatie, a nőből lett férfi, aki lassan már második gyerekét szüli. Cora ugyanis jelenleg Jennifer biológiai gyerekét, tehát a barátnője petesejtjének megtermékenyítésével létrejött magzatot hordja a szíve alatt, Jennifer pedig nem tudni, melyikükét. Neki ugyanis két embriót ültettek be, melyek egyike saját petesejtből „készült”, a másik pedig a barátnőjééből. Nem tudni, hogy a kettő közül végül melyik fejlődött magzattá, de a pár nem is tervez DNS-vizsgálatot ennek megállapítására a későbbiekben sem. Corának azért nem kell aggódnia „saját” génkészlete miatt sem: akkor is nyugodt lehet, amennyiben barátnője magzatánál most nem az ő petesejtje volt a szerencsés befutó, mivel már meglévő két gyerekük közül a jelenleg két éves kisebbik viszont az ő, tehát Cora petesejtjének felhasználásával fogant, és Jennifer szülte meg. "Jennifer kihordta az én embriómat, én pedig most az övét. Ez így olyasmi, mint a béranyaság, de természetesen a négy gyerekünk mind egyenlőnek számít" - nyilatkozta Cora az OK!-nak. A pár összes eddigi gyerekének ugyanaz az ismeretlen spermadonor az apja, így biztosítva a genetikai kapcsolatot a féltestvérek közt.

Cat Cora a médiában

A tévéséf a missisippi-i egyetemen végzett fizika-biológia szakon, majd a New York-i Amerikai Konyhaművészeti Intézetben szerzett szakácsképesítést. Több főző- és életmód-tanácsadási témájú tévéműsorban is feltűnt, az ő nevéhez fűződik a „Hellasian” stílusú ízvilág, ami a görög és ázsiai ízeket egyesíti. Jelenleg saját műsoron dolgozik, a The Cat Cora Show egy étel- és bor-tematikájú talkshow lesz majd. Emellett ír a Bon Appetit nevű gasztronómiai lapnak, és az UNICEF szóvivőjeként humanitárius tevékenységet is folytat. Az Iron Chef műsor licensze Japánból származik, az amerikai verzióban szereplő Cora az első női séf a műsor történetében.