horoszkóp

Halálba hergelte a tömeg az ugrani készülő diákot

nsz
2008.10.03. 15:00
Depressziósan ücsörgött egy parkolóház tetején a 17 éves Shaun Dykes. A kamasz valószínűleg szerelmi bánatában lógatta az orrát, pontosabban a lábát a tetőn. Nem biztos, hogy magától is leugrott volna a 18 méteres mélységbe, de egy fiatalokból álló társaság addig heccelte, míg végül tényleg megtette. Utána állítólag még le is fényképezték a szétroncsolódott testet. Csak úgy, heccből.

Öngyilkos lett egy 17 éves fiú az angliai Derbyshire megyében. Elképzelhető, hogy a rendőrségi ráhatás megmenthette volna, de az utcán összegyűlt tömeg addig hergelte, amíg végül leugrott a parkolóház tetejéről. A csoportnak ennyi nem volt elég, állítólag még a szétroncsolódott holttestet is lefényképezték.

"Hé haver, milyen messzire tudsz ugrani?"

A kitűnő tanuló diák szombaton mászott fel a Westfield bevásárlóközpont parkolóházának tetejére. A rendőrség kordonokkal zárta el az utca érintett oldalát és megpróbálták lekönyörögni a srácot a tetőről. Talán sikerült volna, ha a túloldali járdán összegyűlt fiatalok nem éppen az ellenkezőjére buzdítják a fiút. Az "Ugorj!", "Ess már túl rajta!, "Hé haver, milyen messzire tudsz ugrani?" típusú beszólásoknak meg is lett a következménye, Dykes leugrott 18 méter mélybe.

A megyei rendőrség főfelügyelője, Andy Hough úgy gondolja, hogy a fiú megzavarodott a neki címzett kiabálástól és valószínűleg már egyébként is depressziós volt egy tönkrement szerelmi kapcsolat miatt. A kordon mögül folyamatosan érkeztek az ugrásra biztató szavak - erősítette meg Hough. "Nagyon sokkoló és elkeserítő jelensége ez a társadalomnak. Nekünk tényleg szükségünk van arra, hogy a közönség velünk dolgozzon, ne pedig ellenünk. Ez a szituáció nagyon kiábrándító és lehangoló volt" - nyilatkozta a főfelügyelő a Daily Mailnek.

Undorítóak és betegesek

Egy környéken dolgozó boltos döbbenten konstatálta az eseményeket. "Jó néhány ember sétált a környéken és figyelték a történéseket, majd miután a rendőrség felszólította őket, hogy menjenek tovább, sokan elhagyták a helyszínt. Akadtak azonban olyanok, akik az ugrásra bíztatták a fiút. Tinik voltak, akik úgy gondolták, hogy ez vicces. Rengetegen sikítottak és sírtak, amikor lezuhant a srác, de a legborzasztóbb csak ezután következett. A fiatalokból álló társaság átszaladt a kordonon és a mobiljaikkal készítettek képeket a holttestről. Undorító és beteges volt, mégis mire kell bárkinek ilyen kép?" - fejezte ki megvetését a szemtanú.

Természetesen nem csak a rendőrség és a boltos ítélte el a tömeg viselkedését, csatlakozott hozzájuk a város püspöke, Dr. Alastair Redfern is, aki teljesen elborzadt a történtek hallatán. Derby polgármestere, Barbara Jackson főtanácsos sokkal lazábban kezelte az ügyet, a diák haláláért felelős embereket felszólította, hogy "tanuljanak némi tiszteletet."

A Kilburnból származó Dykes elvált szülei egyelőre még nem nyilatkoztak az esetről. Egyedül a fiú édesanyjának élettársát, Kevin Laceyt tudták utolérni, aki úgy nyilatkozott, hogy a 17 éves srác "iszonyatosan hiányzik majd" nekik.

Könyvelő szeretett volna lenni a vidám srác

A fiú legjobb barátja, a 17 éves Lindsey Reid a rendőrséggel ellentétes véleményen van, szerinte ugyanis Dykes nem volt depressziós. "Igazi mókamester volt, állandóan mosolygott. Nagyon jó humorú, népszerű srác volt" - mesélte a Daily Mailnek. Dykes egyébként a Heanor Gate Science College diákja volt. Az igazgató, Rob Howard javasolta az esetet végignéző diákjainak, hogy menjenek el pszichológiai tanácsadásra. Dykes egyébként könyvelőként szeretett volna dolgozni és "csendben" meghalni, ha egyszer elérkezik az idő - vallotta MySpace oldalán.

A hivatalos szervek csak később indítanak nyomozást az ügyben, de senkit nem tartóztattak le a fiú halála miatt. A rendőrség sajtósa egyébként úgy nyilatkozott, hogy arról nincs tudomása, hogy a nézelődők képeket is készítettek volna a holttestről a helyszínen, amit jelenleg virágok és koszorúk borítanak.