horoszkóp

Egyhónapos csecsemő élete múlhat az újra önállóan lélegző donorán

2009.04.09. 06:53
Egy halálos beteg két hónapos kislány, akinek szívét átültetésre szánták egy másik beteg újszülöttbe, önállóan kezdett lélegezni, miután levették a lélegeztetőgépről. A torontói orvosok szerdán úgy döntöttek, ő már nem potenciális donor. A két kisgyerek állapota jelenleg stabil, azonban állapotuk bármikor válságosra fordulhat.

Magától kezdett lélegezni szerdán egy két hónapos kislány az egyik torontói kórházban, aki Joubert-szindrómában szenved, vagyis egy olyan agyi rendellenességgel született, amely miatt nem tudott magától levegőt venni. A gyereket eddig lélegeztető gép tartotta életben, írja a Független HÍrügynökség. A csodának tartott változás azonban dráma is egyben. A két hónapos Kaylee Wallace szülei ugyanis korábban úgy döntöttek, hogy lekapcsoltatják a lélegeztető gépről gyereküket, és a szívét felajánlják egy másik beteg kicsinek, akit ugyanabban a torontói kórházban kezelnek.

Bár a torontói gyerekkórház szerdai bejelentése szerint Kaylee állapota jelenleg stabil, ez az helyzet bármikor rosszabbra fordulhat,és a kislány légzése megint leállhat. Ráadásul Kaylee már nem donor, így a másik gyerek is életveszélybe kerülhet. "Nyilvánvaló tragédia mindkét családnak, a helyzet nem oldódott meg egyikük számára sem."- mondta Jim Wright, a kórház egyik orvosa.

Kaylee apja, Jason Wallace azt mondta a riportereknek, már felkészült a lánya elvesztésére, és lehet, hogy csak átmeneti a változás. "Elveszítem a lányomat, ezt már feldolgoztam, de nem akarom, hogy két gyerek haljon meg"- közölte a férfi utalva arra az egy hónapos babára, aki Kaylee szívét kapta volna, és aki ugyancsak stabil állapotban van jelenleg. De bármikor tragédiába fordulhat mindkét kicsi helyzete.