Valószínűleg bíróság elé kell állnia annak a brit nőnek, aki július 4-én honfitársával szexelt a tengerparton Dubaiban. Bár a hatóság a legtöbb esetben elnéző a külföldiekkel szemben, mivel a 36 éves Michelle Palmer ellenszegült a rendőröknek, ráadásul négy helyi lakos is látta az esetet, így nem távozhatott szabadon. Egyes források szerint csak hat hónapot, mások szerint akár hat évet is kaphat Palmer, aki nem igazán emlékszik a történtekre, mivel alkalmi partnerével együtt alaposan felöntöttek a garatra aznap.

Akár hat évre lecsukhatják azt a brit nőt, aki július elején Dubaiban a tengerparton, egy napágyon szexelt egyik honfitársával – írja a Daily Mail. A 36 éves Michelle Palmer és a nála két évvel fiatalabb Vince Acors korábban nem ismerte egymást. Először július 4-én találkoztak egy villásreggelin Le Meridien Hotelben, tíz órával később pedig már a tengerparton szórakoztatták egymást. A pár a híres Burj Al Arab luxushotel közelében esett egymásnak mit sem törődve azzal, hogy a környék még tele volt emberekkel, akik a jó közvilágításnak köszönhetően minden mozdulatukat figyelemmel kísérhették. A rendőrséget végül négy helyi lakos hívta ki. “A hölgy teljesen meztelen volt, a férfi pedig letolt nadrággal feküdt alatt a napozóágyon. A kiérkező rendőr mindent látott”– nyilatkozta a helyi rendőrség egyik parancsnoka, aki neve elhallgatását kérte.

Támadás tűsarkúval

A szemérmetlen duó a parancsnok állítása szerint büntetés nélkül megúszhatta volna a kalandot, ám mikor a rendőrtiszt felszólította őket, hogy hagyják abba, amit csinálnak, Michelle Palmer kiáltozni kezdett, majd azzal fenyegetőzött, hogy felhívja a brit nagykövetséget és beperli a rendőröket. „Azt állította, hogy ő egy nagyon fontos személy, és nem tartóztathatjuk le. Nagyon hangos és goromba volt. Ha nem kerített volna ekkora feneket a dolognak, akkor szépen-csendben elintézhettük volna az ügyet, és szabad lenne. De mivel annak a négy helyi lakosnak a szeme láttára történt mindez, akik kihívtak minket, így intézkednünk kellett ” – tette hozzá a parancsnok.

Michelle Palmer és Vince Acors

Egy bennfentes szerint a kissé ittas nő nemcsak verbálisan erőszakoskodott, az intézkedő rendőrhöz ugyanis hozzá akarta vágni magas sarkú cipőjét. És egy másik ok, ami miatt felelősségre kellett vonniuk a két britet: a hatóságok nem szeretnék, ha a polgárok azt hinnék, az igazságszolgáltatás kettős mércét alkalmaz, vagyis sokkal elnézőbbek a külföldiekkel, mint velük. „Igazság szerint általában nincs gondunk az európaiakkal. Azok a külföldiek, akik ehhez hasonlót tesznek, általában megússzák egy figyelmeztetéssel” – jegyezte meg a parancsnok.

Akár hat évet is kaphat

A két brit polgárt óvadék ellenében ugyan szabadon engedték, de útleveleiket le kellett adniuk. Michelle Palmer szülei Dubaiba utaztak, hogy lányuk mellett lehessenek. A Daily Mail információi szerint az alkalmi szerelmespár nem igazán emlékszik a történtekre, mivel állításuk szerint túl részegek voltak. A lap azt is tudni véli, hogy a nő sokkal komolyabb büntetésre számíthat, amennyiben nyilatkozik az ügyről. Palmer barátainak azért annyit elárult, hogy ő tulajdonképpen nem feküdt le Acorral, csupán szórakoztak egy kicsit. Hogy valóban így volt-e, az majd az orvosi tesztek eredményeiből kiderül.

Az ügyészség várhatóan házasságon kívüli szex, hivatalos személy elleni erőszak és köztéri alkoholfogyasztás miatt emel majd vádat még ezen a héten. Amennyiben a három éve Dubaiban élő nőt bűnösnek találják, akár hat évre is börtönbe zárhatják. Egyes források korábban azt nyilatkozták, hogy Palmernek valószínűleg kevesebb, mint hat hónapot kell rács mögött töltenie, majd kiutasítják őt az országból. A 36 éves nő az esetet megelőzően egy kiadónál dolgozott, ahonnan a incidens után el is bocsátották.