horoszkóp

A Facebookon vadászik áldozataira egy gyilkossággal gyanúsított brit férfi

2009.02.10. 17:25
A rendőrség szerint veszélyben vannak azok a nők, akiket a 40 éves George Appleton közösségi és társkereső oldalakon keresztül ismert meg. A férfit ugyanis azzal gyanúsítják, hogy megölte korábbi barátnőjét, akinek összeégett holttestére nemrég találtak rá. Appletont korábban szexuális zaklatás gyanúja miatt letartóztatták.

A rendőrség úgy gondolja, hogy a 40 éves George Appleton komoly veszélyt jelent azokra a nőkre, akiket ismer, illetve akikkel valamilyen formában tartja a kapcsolatot. Egyúttal figyelmeztették azokat a nőket, akik társkereső vagy közösségi oldalakon keresztül ismerkedtek meg a férfival, hogy semmilyen körülmények között ne találkozzanak vele személyesen. Hozzátették, mindenki, aki kapcsolatban áll vagy állt vele, jelezze ezt a rendőrségnek.

A férfi után azt követően indult hajtóvadászat, miután egykori barátnője, a 36 éves Clare Wood összeégett holttestét pénteken megtaláltak salfordi otthonában. Az asszony és Appleton állítólag csak pár száz méterre lakott egymástól, és kapcsolatuknak nemrég vetettek véget. A rendőrség Appletont gyanúsítja a gyilkossággal. Az áldozat nagyanyja, a 76 éves Catherine Camponi szerint szörnyű, ami unokájával történt. Hozzátette, mindig mondták Woodnak, hogy költözzön vissza Yorkishire-be, de ő nem tett eleget kérésüknek arra hivatkozva, hogy sok minden köti Manchesterhez.

George Appleton és Clare Wood

Wood, akinek volt egy tízéves kislánya, nemrég regisztrált a Zoosk.com-on, ami Nagy-Britannia egyik legnépszerűbb társkereső oldala – írja a DailyMail. Wood itt profiljában beszédes és gyengéd nőként jellemezte magát. Ami a jelentkezők tulajdonságait illeti, a következőket tartotta fontosnak megjegyezni „Egy tisztelettudó, gyengéd férfit keresek. Egyéjszakás kaland nem érdekel, aki ilyesmire vágyik, ne jelentkezzen. Emellett nem árt, ha az illető kedveli a duci hölgyeket. Igaz, gyorsan veszítek a súlyomból, így nyitottnak kell lennie.” Hozzátette, egy otthonához közeli, józan, épeszű férfi lenne az ideális jelentkező.

Bár a DailyMail információi szerint a pár nem az interneten ismerkedett össze, a rendőrség úgy véli, hogy a férfi azokra a nőkre is veszélyt jelent, akikkel az interneten keresztül vette fel a kapcsolatot. George Appleton több néven is regisztrált a Facebook közösségi oldalon, és különböző társkereső site-on is meglehetősen aktív. A férfit egyébként korábban letartóztatták szexuális zaklatás gyanúja miatt, és most Clare Wood meggyilkolása miatt körözik.

A keresést megkönnyebbítendő a rendőrség a következő információkat adta közzé: Appleton fehér csíkkal díszített melegítőnadrágot, Reebok edzőcipőt, sötét kabátot és barna, piros és lila csíkos kötöttsapkát viselt amikor legutóbb látták, valószínűleg egy piros Ford Escortot vezet, és az autójában alszik. Ráadásul a hatóság feltételezései szerint nincsenek nála azok a gyógyszerek, amit gerincbetegsége miatt kell szednie.