Sophie Cairo néven ismerik Angliában Farkas Zsófit, aki tegnap bevetette magát a Megasztár 4 válogatásán az amatőrök közé. A profi énekesnő a szigetországban még Beyoncé-t is megelőzte a toplistán, itthon pedig szólólemezt adott ki. Mindeközben olyan együttesek videoklipjében fakadt dalra, mint például az Fiesta, vagy az Anna & the Barbies, akik csak álmodni mernek a nemzetközi sikerekről. Lehet-e valódi győztes az amatőrökkel teli tehetségkutató versenyen egy ilyen múlttal rendelkező versenyző? És mennyire lesz égő, ha esetleg egy semmiből felbukkanó kezdő énekes lemossa a színről?

Szombat este újabb megasztár jelöltek szálltak versenybe a 2008 legjobb hangja címéért. A TV2 stábja bejárta az országot új tehetségeket kutatva, de megesett, hogy ismerős arccal találták szemben magukat. A megaszondó, senkit nem kímélő narrátor visszatérő vendégként üdvözölte például a szerencsétlenkedő Zubor Csabát, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy Farkas Zsófi neve miért csenghet ismerősen a zenerajongók körében.

Angliában Beyoncé-t is megelőzte a toplistán

A harmincéves versenyző ugyanis egyáltalán nem kezdő a hazai szakmában, mi több, Sophie Cairo néven már a közismert Jay Lumennel (Lumnitzer Csaba) karöltve tarolt a brit toplistákon is. A Time in Motion szövegét az énekesnő írta, és olyan gyors sikert aratott, hogy az ötvenes toplistán a huszonnegyedik helyen kezdték, megelőzve Beyoncé-t, aki a huszonkettedik helyen állt. A Top10-ben is hetekig szerepeltek, és a külföldi rádiók előszeretettel játszották a dalt.

Bemutatkozó lemeze is jelent meg 2003-ban

A fekete hangú lány már a kezdetektől olyan nevekkel dolgozott, mint például Éliás Gyula és Bereczki Zoli, később bekerült Hevesi Tamás zenekarába, de megfordult egy színpadon és lemezen Demjén Ferenccel, Balázs Fecóval, és a Rapülők-ben is közreműködött. 2003-ban még szólólemeze is megjelent Kell valami címmel, de az nem aratott átütő sikert. A Don Vito nevű zenekarban pedig együtt énekelt a Megasztárból jól ismert vokalistával, Balássy Bettyvel, akinek azóta férje, Varga Feri közreműködésével szintén sikerült előlépnie a háttérből, és közösen adták elő az Egy bolond százat csinál című film betétdalát.

Itthon sem ismeretlen a neve

Farkas Zsófi itthon az Anna & the Barbies együttessel duettezett, a Fiesta Te rongyos élet videoklipjében pedig Csordás Tibi mellett Kefírrel és Hugo Sunchez-zel fakadt dalra. 2007-ben csatlakozott a Díva fedőnevet viselő jótékonysági koncertsorozathoz, olyan neves fellépőkkel együtt, mint Malek Andrea, Falusi Mariann és még sok más tehetséges énekesnő. Hogy a nézettség és a színvonal ne zuhanjon, érthető hogy a TV2 azt a trükköt alkalmazta, hogy kizárólag csak élő lemezszerződéssel rendelkező énekesek nem jelentkezhetnek, sőt, még a korhatárt is levitték 12 évre. De hogy ezzel a lehetőséggel élve mi vitt rá egy olyan nemzetközi sikereket - amikről a hazai énekesek csak álmodozni mernek - is bezsebelő énekesnőt arra, hogy bevesse magát amatőr versenyzők közé, azt végképp nem tudjuk. Az meg majd kiderül, hogy egy ilyen zenei múlttal rendelkező tehetség érezhet - e valódi győzelmet nyerés esetén, avagy nem lesz-e nagyon ciki, ha egy kezdő végül lesöpri a színpadról.