horoszkóp

Önként feladta magát a kisfiút molesztáló nevelőtanár

2008.05.13. 15:45
Felettese feljelentésére letartóztatták a Texasi Siketek Iskolájának egyik nevelőtanárát, amiért szexuálisan molesztálta egy 15 éves fiútanítványát. A 32 éves tanár önként vallotta be tettét felettesének, és azt állítja, fel akarta adni magát.

Pénteken letartóztatták az austini Texasi Siketek Iskolájának nevelőjét, aki egy héttel korábban felettesének bevallotta: szexuálisan molesztálta egyik kiskorú tanítványát, és feladni készül magát a rendőrségen - írja az American Statesman.

Szexelni is akart volna

A rendőrség kérdéseire a 32 éves Shane Flournoy tanítványa, egy 15 éves fiú elmondta: a tanár 2007 októberében kérte őt először, hogy mutassa meg neki a péniszét. A fiú egy alkalommal fel is ment a tanárhoz annak lakására, és 200 dollárért (kb 32 ezer forint) megtette, amit kért, miközben a férfi felesége velük egy szobában aludt. A tanár meg is fogdosta a fiút, de az aztán visszautasította a további közeledést. Flournoy azt is bevallotta a rendőröknek, hogy szexelt is volna a tanítványával, ha a fiú beleegyezik. A férfi ugyanakkor azzal védekezik, hogy a fiú zsarolta meg őt azzal, hogy a hatóságokhoz fordul, ha nem ad neki pénzt a hallgatásáért cserébe, ezért fizetett is neki 1000 dollárt (kicsit több mint 160 ezer forintot).

Flournoy és a molesztált fiú már évekkel ezelőtt, Houstonban ismerkedtek meg, ahol közös egyházi és siketeknek szervezett programokon vettek részt. Akkor találkoztak ismét, amikor Flournoy 2007 májusában Austinba költözött és az iskolában kezdett dolgozni. A fiú elmondása szerint együtt jártak vásárolgatni, de a férfi később azt is megengedte neki, hogy pornót nézzen a számítógépén.

Első próbálkozás lehetett

Az iskola azt állítja, minden alkalmazottjuk esetében ellenőrzik, van-e priusza, de Flournoy esetében semmilyen törvénysértésnek vagy letartóztatásnak nem volt nyoma. A nyomozók szerint egyelőre az sem tűnik valószínűnek, hogy a férfi más tanítványánál is próbálkozott volna. Pénteki letartóztatásával egyidőben az iskola azonnal megszüntette a nevelőtanár munkaviszonyát. Flournoyt jelenleg a Travis megyei börtönben tartják vizsgálati fogságban, és 250 ezer dolláros (közel 40 és fél millió forintos) óvadékot szabtak ki rá.