Gáspár Győző kedden tudta meg, hogy a hamarosan újrainduló Győzike-show stábjának néhány tagja átigazolt a Tv2 új műsorához. Egyesek azzal rágalmazták meg Dombóváry Kristóf rendezőt, hogy az RTL Klub főzőműsorának ötleteit is vitte magával, de szerinte és a Tv2 produkciós cége szerint ez logikai képtelenség.

Gáspár Győző azon fakadt ki a mai Borsnak, hogy stábjának fele otthagyta a showja indulása előtt nem sokkal. A showman, aki oly büszkén nevezi magát az ország Győzikéjének, arról beszélt, hogy érzékenyen érinti a stáb tagjainak távozása. „Három éve dolgozom velük együtt, beengedtem őket a házamba, olyanok voltunk, mint egy család”, mondta Gáspár, hozzátéve, hogy a műsor kilenc fős stábjából csak négy-öt maradt vele.

A show producere, Hermann Péter szerint viszont el kell osztani kettővel azt, amit Gáspár Győző állít. „Összesen nem voltak kilencen a stábban”, mondta a Velvetnek a producer, viszont azt megerősítette, hogy Bagi Márta főszerkesztő és Dombóváry Kristóf rendező átigazoltak a Tv2 új műsorához. A kérdésre, hogy a munkatársak távozása kötődik-e a két csatorna főzőműsor-háborújához, a producer elmondta, hogy Bagi Mártát nem hívták a Vacsoracsatába, de „Dombóváry Kristóffal előrehaladott tárgyalásokban voltunk", és szerinte felmerülhet a kérdés, hogy Dombóváry átvitte magával a birtokába került információkat.

A Győzike-show egykori stábja

A médiavita arról folyik, hogy a Tv2 Hal a tortán című műsora az RTL Klub által az angol jogtulajdonostól megvásárolt főzőshow, a Vacsoracsata szinte teljes mása. Egyesek szerint Dombóváry Kristóf, akit az RTL felkért a műsor rendezésére, azért vitte át a Tv2-höz a műsorötletet, mert ott többet ajánlottak neki. A rendező viszont a Velvetnek elmondta, hogy Marschall Péter akkor tett ajánlatot neki, amikor a Hal a tortán című műsor teljes koncepciója állt már. Az ötletlopásos felvetésre pedig így reagált: "semmilyen információt nem adtam át és nem is fogok átadni az RTL Klubról vagy annak műsorairól, hiszen szándékaim szerint fogok még a csatornánál dolgozni."

Magyar Rita, a Tv2 PR-vezetője röviden annyit mondott, hogy a Bagi és Dombóváry nem a Tv2-höz, hanem a Hal a tortán produkciós cégéhez, a Paprika Latinohoz csatlakozott. Marschall Péter, aki a cég ügyvezető igazgatója – és korábban ő gyártotta az Aktívot és a Claudia-show, majd Romániában alapított produkciós céget – cáfolt minden olyan hírt, ami az ötletlopásra vonatkozik. Marschall elmondta, hogy ő tavaly nyáron megkereste a Tv2-öt, a Viasat3-at és az RTL Klubot a főzős műsor ötletével, de az RTL Klub még csak válaszra sem méltatta, végül a Tv2 vette meg az ötletet.

Marschall négy hete ajánlatot tett Bagi Mártának és Dombóváry Kristófnak, aki akkor fejezte be a Nagy fogyást, és ők el is fogadták az ajánlatot. Mivel nekik az RTL Klubnál nem volt szerződésük, elfogadták az ajánlatát és hosszú távú munkára számítanak. Szerinte logikailag hibás feltételezés, hogy valaki, akit ő pár hete vett fel, adna neki ötleteket egy műsorhoz, amelynek a terveit ő tavaly nyáron kínálta fel a televízióknak. Marschall szerint ez “egy jó játék mindenkinek”, de csakis a nézettségen fog múlni a siker.

Egyébként Hermann Péter sem gondolja, hogy volt munkatársa előre megfontoltan vitte volna magával az ötleteket, hiszen szerinte Dombóváry egy korrekt ember. Szerinte a probléma forrása az, hogy a legtöbb médiában dolgozó ember szabadúszó, azaz nincs állandó szerződése, ezért előfordul, hogy a gyorsabb vagy nagyobb fizetség reményében műsort vagy csatornát váltanak. „A Győzike-showból nyolc epizód készül egy évben, ami lehet, hogy kevés a megélhetéshez”, mondta Hermann, hozzátéve, hogy ő nem akar „sértődős veszekedéseket” a két távozott kollégával. Mindenki pótolható, mondta, és már meg is vannak az új emberek Gáspár Győző új műsorához.

Gáspár Győző a Velvetnek arról mesélt, hogy azért tart az új munkatársaktól, mert Bagi Mártáékkal már nagyon összekovácsolódtak, „Márta tudta, hogy mikor haragszom, mikor fáj a gyomrom.” Hermann Péter producer annyit tett hozzá a showman történetéhez, hogy „Győzi sírós ember lévén szereti szétkürtölni a műsorát és a stábját érintő híreket”, de korábban is cserélődtek már emberek a stábban, Dombóváry Kristóf az utolsó évadban már nem is dolgozott velük. Csak a korábbi változásoknak „akkor nem volt hírértéke”.