Guminő gyilkosa után nyomozott a japán rendőrség

2008.09.05. 08:55
Csúnyán benézte egy japán kisváros rendőrsége, mikor buzgón nyomozni kezdtek egy női holttest ügyében. A bebugyolált, emberforma csomagról ugyanis csak a boncoláskor sikerült kideríteniük, hogy kidobott műanyag szexbabát rejt.

A japán Sizuoka tartományban lévő Izu város rendőrségét egy kutyasétáltató pár riasztotta hajnalban, akik a szomszédos erdőben női holttestet véltek felfedezni - írja a japán ZakZak hírportál. Rövid időn belül 15 rendőr szállt ki a helyszínre, ahol egy fóliába tekert, emberi testnek tűnő csomagot találtak, amit a nyakánál, könyökénél és a térdénél szorosan át is kötött a precíz tettes; a csomag egyik végén ráadásul hosszú haj lógott ki a fólia alól. A csomagot azonnal elszállították a törvényszéki halottkémi vizsgálatra, a helyszínt pedig rendőri kordonnal biztosították, hogy biztosítsák az esetleges nyomokat.

Ki ölte meg Laura Palmert?

A rendőrfőkapitányság ráadásul kihasználta, hogy a környék tele van riporterekkel egy épp esedékes, évente rendszeresen jelentkező földrengés miatt: leadta nekik a drótot, a lapok pedig azonnal boldogan elkezdték beharangozni a "nagy horderejű gyilkossági nyomozás" hírét. Eközben több, szolgálaton kívüli rendőrt vezényeltek a helyszínre, hogy nagy erőkkel kezdjenek a lehetséges szemtanúk felkutatásához és kikérdezéséhez, a helyi lap délutáni száma pedig a helyszínen készült fotókkal gazdagon illusztrált vezető cikkben számolt be a "borzalmas leletről".

Fehéret, feketét, barnát...

Lyukra futottak

A test boncolásához késő délután fogott volna hozzá a rendőrségi halottkém, és ekkor érte őket a meglepetés: amikor elkezdték kibontani a csomagolást, kiderült, nem egy női holttest, hanem egy életnagyságú műanyag szexbaba van alatta. Az Asahi nevű lap Sizuoka tartomány elöljárójára hivatkozva még azt is tudja, hogy a baba hosszú barna parókát viselt, és eredeti céljához képest egész illedelmesen fel volt öltöztetve: blúzt és szoknyát viselt.


Ilyen is van

A rendőrség szóvivőjének ezek után rendkívüli sajtótájékoztatón kellett elnézést kérnie az okozott felesleges izgalmakért, de egyúttal megvédte az embereit. Mint elmondta, a rendőrök csak a szokásos eljárásmenetet követték, ami szerint a holttesthez először csak a patológus nyúlhat.

Kihasználta, eldobta

Bár bűntény végül nem történt, a rendőrszóvivő azért megdorgálta a szexjátékszer ismeretlen tulajdonosát. A rendőrök úgy vélik, hogy az illető vélhetően lomtalanításkor nem merte a babát - ami egyébként "a rendszeres használat jeleit mutatta" - a többi holmijával együtt kidobni, "de ezzel a módszerrel igen felelőtlen módját választotta annak, hogy megszabaduljon tőle".