horoszkóp

Férfias féltékenységet sejtenek Haider halála hátterében

2008.10.25. 08:22
A balesetben elhunyt jobboldali politikusról már tíz éve sejtik, hogy saját neméhez vonzódik, és ezzel a feltételezéssel kapcsolatban egyre több képes bizonyíték kerül nyilvánosságra. Miután állítólagos szeretője és utódja Stefan Petzner bevallotta kettejük kapcsolatát, többen - például ő maga is - úgy gondolták, hogy nem alkalmas a frakció vezetésére. Haider özvegye arra gyanakszik, hogy férjét meggyilkolták, és azt tervezi, hogy újabb vizsgálatot kér.

A National Business Review szerint már közel tíz évvel ezelőtt is pletykáltak arról, hogy az osztrák politikus a saját neméhez vonzódik. Tavaly novemberben pedig képek is készültek róla, amint éppen fiatal fiúkat ölelget egy spittali mulatóban - írja a Bors. Miután az osztrák lapok nyilvánosságra hozták a klub honlapján található fotókat, a szociáldemokraták követelték, hogy Haider azonnal mondjon le. Párttársai azzal védekeztek, hogy a politikus a rendezvényen magánemberként vett részt. Hozzátették, bár a bulit hirdető plakátokon az állt, hogy "99 cent party Jörg Haiderrel", nem ő szervezte az eseményt. A német Tageszeitung című lap úgy tudja, hogy az Osztrák Szabadságpárt egykori vezetője sokszor mulatott fiatal férfiakkal. Haider egykori asszisztense is megszólalt, aki elmondta, hogy a férfi egy amerikai út során többször is közeledett hozzá. Miután Jörg Haider az Osztrák Szabadságpártot elhagyta, hogy a Szövetség Ausztria Jövőjéért mozgalom élére álljon, egykori párttársai egy magánnyomozót kértek meg arra, hogy gyűjtsön terhelő bizonyítékokat a politikus ellen. Dietmar Guggenbichler tízezer eurót kapott a megbízatásért.

Klikk a tűzoltókkal mulató Jörg Haiderért!

Jörg Haider özvegye, Claudia közben cáfolta azokat a híreket, melyek szerint ő új vizsgálatot követelne férje halálával kapcsolatban, mert azt gyanítja, hogy férjét bekábítószerezték - írja egy bécsi lap. Az újság szerint az asszony nem engedte, hogy elhamvasszák a férfit, ugyanis szeretné, ha szakértők újra megvizsgálnák a holttestet. Közvetlenül a baleset után többen is kétségbe vonták, hogy Haider önhibájából hajtott le az útról, és inkább azt hangoztatták, hogy a politikust meggyilkolták. Egyesek szerint például azért nem volt féknyom, mert Haider eszméletlen volt, így nem tudott a pedálra lépni. A Volkswagen szóvivője szerint pedig Jörg Haider Phaeton típusú autójának ilyen nagy sebesség mellett sem jelentettek volna gondot az útviszonyok. Haider özvegye már cáfolta az osztrák lap értesüléseit - írja a Telegraph. Az eddigi vizsgálatok szerint Jörg Haider 142 km/órás sebességgel haladt a megengedett a 70 km/óra helyett, ráadásul véralkohol szintje is meglehetősen magas volt.

Időközben Stefan Petznernek, a balesetben elhunyt Jörg Haider állítólagos szeretőjének karrierje is megbicsaklott. Bár Petzner továbbra is a Szövetség Ausztria Jövőjéért elnöke - ahogy azt Haider is szerette volna-, a frakcióvezetői státuszról önként lemondott. Ezt a pozíciót Josef Büchner, egy 43 éves kétgyermekes, elvált politikus kapta meg, akit egyébként ő is javasolt - írja a Times Online. A népszerű jobboldali politikus, Jörg Haider két héttel ezelőtt szenvedett balesetet Klagenfurt közelében, miután egyes források szerint egy melegbárban alaposan felöntött a garatra. Helyi lapok úgy tudják, hogy Petzner és Haider csúnyán összeveszett a baleset napján egy magazin partiján. A vita után Haider autóba ült és egy klagenfurti szórakozóhelyen kötött ki, ahol fiatal fiúk társaságában italozott. Beszámolók szerint a férfi ezután alig bírt kitámolyogni az autójához.