horoszkóp

Csehszlovákia a gyenge szexuális összhang miatt bomlott fel

mm
2008.01.29. 11:25
A csehek és a szlovákok szinte minden szempontból remekül kijönnek egymással, kivéve a szexet. Az Európai Unió egy kihalásra ítélt faj utolsó példányait akarja megmenteni, Magyarország pedig legalább akkora fejfájást okoz környezetének, mint magának. Országok horoszkópjait vizsgáltuk, hiszen a csillagok mindent elárulnak.

Elkészítettük néhány ország horoszkópját, mert tudni akartuk, mit tartogatnak Magyarországnak a csillagok, most akkor milyen is a viszonyunk Romániával, illetve, hogy a magyar meg a lengyel tényleg olyan jó barátok-e, mint ahogy azt a mondás tartja.

A horoszkópok vizsgálata előtt néhány szóban érdemes összefoglalni a módszertant. A horoszkóphoz szükséges születési képlet előállításához a pontos születési helyre és időre van szükség.

A hely adja magát, egy ország a fővárosban születik, ahogy az érzelmek a szívben. Időpontnak pedig az ország függetlenségének kikiáltásának, az államalapításnak, vagy az utolsó államformaváltásnak a dátumát vettük. Így például Magyarország 1989. október 23-án született, az Európai Unió pedig az 1992-es maastrichti szerződéssel.

Az adatokat ezután az Asztroweb horoszkópgenerátorával elkészítettük néhány ország születési képletét.

Ilyenek vagyunk

Magyarország

1989. október 23.

Születési dátumnak a III. Köztársaság kikiáltását választottuk. Ennek értelmében Magyarország Skorpió jegyű, Bak aszcendenssel. Rossz hír, hogy az uralkodó bolygó a Plútó, ami már nem is bolygó. A celebek közül Joaquin Phoenix és Charles Bronson horoszkópja hasonlít hazánkéra.

„Nehéz ember, aki környezetének legalább annyi fejfájást okoz, mint saját magának. Nem ismeri a felejtést és a megbocsátást. A mérges tüske nem csak addig fáj önnek, amíg a bőre alól ki nem tépi, hanem addig, amíg vissza nem döfi abba, akitől kapta".

Románia

1989. december 22.

A román forradalom kitörése jó születési időpontnak tűnik. Így Románia a Bak jegy szülötte, Halak aszcendenssel, az uralkodó bolygója a Szaturnusz. A hírességek közül Románia Al Caponera és Janis Joplinra hasonlít.

„Ön tudja a legjobban, hogy ami időtálló, azt nem három nap alatt építették. ön megtapasztalta: a dolgok mélyén rend van, a világ alappilléreit örök törvények alkotják. Mélységesen tiszteli e törvényeket, és a maga módján a szolgálatukba áll".

Oroszország

1991. december 08.

A Szovjetunió megszűnésének dátumát válaszottuk Oroszország születésének, külföldi horoszkópkészítők is így szoktak eljárni. Oroszország a Nyilas jegy szülötte Bak aszcendenssel, születésekor az uralkodó bolygó a Jupiter volt. Oroszország, ha celebritás lenne Jacques Chiracra, vagy Jimi Hendrixre hasonlítana a legjobban.

„Gyakran visszavonul saját díszletei közé, felveszi mesés kosztümjeit, s a környezetének is pompásabbnál pompásabb szerepeket oszt. Arról, hogy a földi halandók e szerepeknek képtelenek megfelelni, ön sokáig nem hajlandó tudomást venni".

Szlovákia

1993. január 01.

A függetlenné válás időpontjához kötöttük Szlovákia horoszkópját. Északi szomszédunk Bak jegyű, Mérleg aszcendenssel. Az uralkodó bolygó a Szaturnusz. Hírességek közül a Rolling Stone magazin szerint a 28. legjobb gitáros Stephen Stills horoszkópja hasonlít rá.

„Mindig komoly, mindig elszánt, végtelenül megbízható és a végletekig terhelhető. Barátságát nem kezdi ki az idő és hűsége sem fakul meg az évek alatt. ön mindig a csúcsra tekint. Közben gondosan a lába elé néz, hogy minden lépéssel följebb jusson".

Csehország

1993. január 01.

A dátum értelmeszerű, csak a földrajzi hely más. Az előbb Pozsony volt a születési hely, Csehország esetében viszont Prága az. Csehország jegye a Bak, aszcendense a Mérleg, és meglepő módon a Szaturnusz az uralkodó bolygója. A celebek közül itt is Stephen Stills neve merül fel.

„Igyekszik elkerülni azokat a helyzeteket, melyek alárendeltséggel járnak, a függetlenségét mindenképpen meg akarja őrizni. A kitüntetés az ön számára nem jutalom, sem meglepetést, sem felmagasztosulást nem érez, mikor a mellére tűzik. Úgy tekinti: ha valaki, hát ön megérdemelte - mert ugyan ki másnak járna?"

Németország

1990. október 03.

A német újraegyesítést válaszottuk horoszkópunk dátumául. Németország így Mérleg, Nyilas aszcendenssel. Uralkodó bolygója a Vénusz. Brigitte Bardot és Clive Owen is ilyen horoszkóppal rendelkezik.

„Hihetetlen érzékenységgel találja ki az emberek gondolatait, érez rá mások szándékaira, gyenge pontjaira. E képességét szívesen használja annak érdekében, hogy a dolgok úgy alakuljanak, ahogyan ön szeretné. Jellemző önre a fejlett kritikai érzék, a rendszerezés igénye, szeretne mindent részletesen megismerni. Kiváló végrehajtó".

Franciaország

1958. október 5.

Az V. Köztársaság kikiáltásához kötöttük Franciaország horoszkópját. A jegy így Mérleg lett, Nyilas aszcendenssel, az uralkodó bolygó pedig a Vénusz. Meglehetősen hasonlít Németországra, ugyanazokra a hírességekre is hasonlít: Brigitte Bardot-ra és Clive Owenre.

„Folyvást azt kérdezi a külvilágtól, amit a Hófehérke meséjében a szépséges mostoha a varázstükrétől: ki a legszebb a világon? Azt akarja hallani: önnel minden rendben, ön jó, ön szép, ön problémamentes. Ezt az információt azonban távolról sem adják ingyen. Önnek egész életstratégiát kell kiépítenie ahhoz, hogy megkapja napi betevő bókjait

Európai Unió

1992. február 07.

A Maastrichti szerződésből indultunk ki, így a szülőváros is a holland városra esett. Az Európai Unió Vízöntő, Ikrek aszcendenssel. Uralkodó bolygója az Uránusz. A híres emberek közül például Humphrey Bogartnak volt hasonló horoszkópja.

„Bizonyára nem áll távol öntől, hogy élete kockáztatásával egy kihalásra ítélt faj utolsó példányait megmentse. Született demokrata. Hármas eszménye a francia forradalomé: szabadság, egyenlőség, testvériség. Gyakran körömszakadtáig küzd azért, hogy egy közösségben mindenki egyenlő legyen".

Amerikai Egyesült Államok

1900. július 04.

Az Egyesült Államoknál egy kis csalásra kényszerültünk, mert sajnos csak 1900 utáni horoszkópokat tudtunk generálni, de az USA-ban az 1776-os függetlenség kikiáltása óta nem találtunk óriási változást. Ennek értelmében az USA jegye a Rák, Mérleg aszcendenssel. Uralkodó bolygóként a Hold van jelen. A hírességek közül Tom Cruise és Tom Hanks horoszkópja is hasonlít az országéra.

„Számára a legmegnyugtatóbb hely az otthona, a családi kör, ahol pompásan érzi magát. Nem sok dolog van az életében, amit karrierénél, hivatásánál többre értékel, ezért is igyekszik minél nagyobb társadalmi elismerésre szert tenni".

Párkapcsolati analízis

Magyarország - Románia

Nem segítik egymást megfelelően, legalábbis a gyenge önmegvalósítási képesség egymás mellett erre utalhat. Közös céljaik nagyjából megegyeznek. A legnagyobb probléma, hogy hiába van jó szexuális összhang önök között, ha az érzelmek nem bírnak elég komoly súllyal a kapcsolatban

Magyarország - Ausztria

Igazi se veled se nélkület kapcsolatot látunk az Osztrák-Magyar Monarchia két pillére között. A szellemi és szexuális összhang, az érzelmek, az önmegvalósítás és a közös célok tekintetében is nagyjából 70 fokos a kapcsolat, nincsenek nagy csúcsok, vagy hullámvölgyek.

Magyarország - Szlovákia

A csillagok nem kedveznek a magyar-szlovák kapcsolatoknak. A két ország között szexuális összhang egyáltalán nincs, mondhatni nulla. Érzelmek is alig érvényesülnek, a közös célok teljes hiányáról pedig ne is beszéljünk. Egyedül a közepes szellemi összhangra lehetne alapozni az együttélést, de a hálószobai problémák miatt az sem tartana sokáig.

Magyarország - Franciaország

A két ország csak évődik egymás mellett. A szex még csak menne, szellemi téren is nagyjából egy síkon mozognak, de sajnos egymás szárnyait törik le azzal, hogy a csillagok szerint csak hátráltatják egymás önmegvalósítását. Hiába, Magyarország nehezen viseli a tüskéket, így nem lesz jó a viszony.

Magyarország - Lengyelország

„Magyar, lengyel két jó barát, együtt isszák egymás borát" - tartja a mondás, és ezt a csillagok sem hazudtolják meg. A két ország között nagyon erős (85 %) szellemi összhang van, közös céljaik is nagyjából ennyire egyeznek meg. Serkentik egymást, jó önmegvalósítás tapasztalható a kapcsolatban. A szexszel és az érzelmekkel sincs komoly gond, bár elmondható, a viszony inkább szellemi alapokon nyugszik.

Magyarország - Németország

Meneküljenek! Nincs értelme az olyan kapcsolatoknak, ahol egyáltalán nincsenek közös célok, de még egymás céljainak elérésében sem tudnak segédkezni. Ezek után nem csoda, hogy a szexuális és szellemi összhang is csak alig ütik meg a 20 %-ot.

Csehország - Szlovákia

A két ország remekül kijön egymással a csillagok alapján, így szinte érthetetlennek tűnik szakításuk. Aztán persze összeáll a kép, minden jól működött, de az ágyban problémák voltak. Békésen váltak el egymástól, a mai napig jó viszonyt ápolnak, hiszen ez a kapcsolat fontos volt mindkettejük számára, csak egy icipici szikra hiányzott ahhoz, hogy örökre egymáséi legyenek

Franciaország - Németország

A csigaevő franciák és a mániákusan precíz németek nem bírják egymást, ez köztudott. Az ellenszenv hátterében viszont nem olyanokat kell keresni, mint a francia-porosz háború. A hibát az okozza, hogy hiába rendelkeznek százas mutatókkal a szellemi összhang, az önmegvalósítás és a közös célok területén, ha egész egyszerűen egészen mást kívánnak a szexben, és a hűvös németek és a szabadelvű franciák érzelmei is egészen más fokon égnek.

Európai Unió - Amerikai Egyesült Államok

A sok közös célnak köszönhetően jól támogatják egymás önmegvalósítását. A kapcsolat igazán harmonikusnak tekinthető, érzelmekből sincs hiány. Egyedül a szellemi és a szexuális összhang értékei gyengébbek egy kicsit a kelleténél.

Magyarország - Oroszország

Hiába van jó szellemi összhang és sok közös cél a két ország között, ha az érzelmek langyosak és az éjszakák is inkább a moszkvai hideget jelentik, mint a tüzes magyar virtust. Olyasmi ez a kapcsolat, ami - ha az előítéleteinkre hallgatunk - az idősödő bölcsészeket jellemezheti. Amíg nem kell nagy érzelmekről beszélni, minden rendben van.