horoszkóp

Bezárta a pénztáros a balek rablót

bry
2008.11.11. 19:10
Kapcsolódók (1)
Egy 23 éves férfi megpróbálta kirabolni a kecskeméti pénzváltót, azonban amatőrségének köszönhetően a pénztárosnő foglyul ejtette, és kihívta a rendőrséget. A férfi Woody Allen filmjéből, a Fogd a pénzt és fuss-ból vehette az ötletet. Egy papírra írta a követelést, de csúnyán ráfizetett, akárcsak a filmhős.

A kecskeméti pénzváltóba egy 23 éves férfi ment be. Az arcát eltakaró rabló egy papírt mutatott fel a pénztárosnőnek, melyen a következő szöveg állt: BOMBA VAN NÁLAM, 5000 EURO. A rabló azonban pórul járt, ugyanis a pénzváltó alkalmazottja egy gombnyomással bezárta az ügyféltér ajtaját, és a férfi csapdába esett a golyóálló üvegekkel ellátott helyiségben.

Az asszony ezek után értesítette a rendőrséget, és a pénzváltóval szemben lévő épületből két perc alatt megérkeztek a rendőrök, akik őrizetbe vették az amatőr rablót, értesült a Bács-Kiskun Megyei Online.

Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Városi Bíróság elnöke a Velvetnek elmondta, hogy V. N-t kedden a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A meghallgatáson a gyanúsított beismerő vallomást tett. Erre és a rendelkezésre álló bizonyítékokra tekintettel nem kizárt, hogy V. N-t gyorsított eljárásban bíróság elé állítsák.

A módszer egyébként nem új keletű, Kecskeméten egy bombával fenyegetőző férfi ugyanúgy ötezer eurót követelt, amit végül meg is szerzett. Debrecenben is alkalmazták ezt az ötletet, a zsákmány ott is 5 ezer euró volt. A rendőrség szerint azonban nincs összefüggés az esetek között, a mostani elkövető csak lemásolta a módszert.

Woody Allen a Fogd a pénzt és fuss című filmben azt írta egy papírra, hogy "Csak semmi cicó, nálam van a slukker", majd átnyújtotta a pénztárosnak. A filmben az ügyintézővel vitatkoztak a helyesírási hibákon, amíg a rendőrség lekapcsolta a lúzer rablót.