A II-III. kerületi bíróság nem tartotta szükségesnek, hogy büntetést szabjon ki Hujber Ferencre. A színész bűnösségét kimondta a bíró, viszont egy évre próbaidőre bocsátotta. A színészt az ügyészség azzal vádolta, hogy tavaly májusban egy üzletházban az emeletről ledobta a juj.hu kameráját. Tudósítóink a helyszínről számoltak be a per részleteiről.

Megállapította a bíróság Hujber Ferenc bűnösségét, mert a bírói indoklás szerint bebizonyosodott, hogy tavaly májusban a Valami Amerika című film kék majma szándékosan ledobta a Mammut negyedik emeletéről a juj.hu stábjának a kameráját. Hujberrel szemben nem szabtak ki büntetést, hanem egy évre próbára bocsátották. A színész nem döntötte még el, hogy fellebez-e az ítélet ellen, ügyvédjével három nap haladékot kért.

A bíró nem döntött a juj.hu 140 ezer forintos kártérítési igényéről, hanem annak érvényesítését egyéb törvényes útra utasította. Körmendi Gábor, a juj.hu riportere elmondta, még nem döntöttek arról, hogy polgári bíróság előtt próbálják-e behajtani a megrongált kamera árát.

Hujber a tárgyalás során azzal érvelt, hogy az általa bemutatott dobó mozdulattal csak rá akart ijeszteni a juj.hu riportereire, a kamera viszont kicsúszott a kezéből.

A tárgyalás képei

A ledobást egy másik kamerával rögzítette a juj.hu. Ez a felvétel végül fontos szerepet játszott a bíróságon, mert egyértelművé tette Hujber mozdulatát. Hujber elmondta még, hogy az incidenskor ittas volt, 4-5 viszkis kólát fogyasztott, és nem tudta rendesen felmérni a helyzetet, ezért meglepetésében ahelyett, hogy figyelmeztette volna a stábot, hogy ne kamerázzanak, inkább úgy döntött, rájuk ijeszt.

A juj.hu egyébként az incidens idején nem Hujberrel, hanem Majoros Péterrel és Pápai Jocival készített anyagot, ez szintén fontossá vált a tárgyalás során. A bíró értékelésekor kiemelte, Hujber ment a stábhoz, és nem a stáb ment Hujberhez, amikor a színész távozott a Mammut egyik szórakozóhelyéről.

forrás: juj.hu

Értékelésében a bíró még elmondta, egy közszereplőnek számítania kell a bulvársajtó érdeklődésére, különösen akkor, ha színészről, vagy más olyan emberről van szó, aki abból él, hogy megmutatja magát. Persze hozzátette, a sajtó érdeklődésének is határt kell szabni, de ez az ügy most nem arról szólt.