horoszkóp

Gazdájával imádkozik a japán szerzetes csivavája

2008.03.26. 09:35
Imádkozó csivava vonzza a turistákat egy okinawai kolostorba: Conan egyelőre csak mozdulataiban utánozza gazdáját, meditálni pedig még így sem hajlandó.

Jelentősen megnőtt az Okinawa-szigeti Jigenin buddhista templom a látogatottsága, mióta a templom kutyája is csatlakozik a szerzetesekhez az imádságok alatt. Conan, a két éves csivava hátsó lábára ülve, két mellső mancsát az orra hegyéhez érintve ücsörög imádkozó gazdája mellett.

Nem betanult trükk

Klikk!

A kutya tulajdonosa, Joei Yoshikuni szerzetes elmondta, hogy nem tanította be a kutyát az imádkozó pózra, egyszerűen csak azt szerette volna, hogy maradjon nyugton, amíg ő meditál. A szerzetes véleménye szerint a kutya megfigyelte, hogy ő hogyan elmélkedik, és arra az ötletre jutott, hogy ő is ugyanígy tegyen. A szerzetes szerint "Conan valószínűleg a törődésért és az óriási sétákért mutatja ki így a háláját", de bármi is a kutya motivációja, amióta részt vesz az imádságokon, 30 százalékkal nőtt a templom látogatottsága.

Ha az imádság nem elég

A kutyák persze nem csak mélyen átszellemült lelkigyakorlatokkal kerülhetnek be a hírekbe, elég, ha minél emberibben viselkednek. Egy angol színdarabban epizódszereplő eb például túlzott ripacskodásával tette tönkre az előadásokat, míg végül ki kellett írni a darabból. Egy Max nevű boxer gazdája kocsiját lopta el, még ha nem is direkt: fészkelődésével sikerült sebességbe tennie az autót.