horoszkóp

Élő internetes adásban lett öngyilkos egy floridai fiú

2008.11.22. 15:39
Élő adásban közvetítette saját halálát egy floridai fiú az interneten keresztül. A 19 éves Abraham K. Biggs halálos gyógyszeradagot vett be, a chatelők pedig azért nem segítettek rajta, mert azt hitték, csak szórakozik. A felvételből kivágott klipek és a búcsúüzenet még mindig megtalálható különböző internetes oldalakon.

Egy floridai fiatalember élő adásban közvetítette saját öngyilkosságát webkameráján keresztül - jelentette a helyi média és a hatóságok pénteken. A 19 éves fiú halálos gyógyszeradagot vett be még szerdán. Egyes jelentések szerint akár 1500-an is nézhették, ahogy a fiú meghal. A helyi hatóságok egyelőre nem tudták megmondani, hányan figyelhették az internetes közvetítést - írta a Független Hírügynökség.

A 19 éves Abraham K. Biggs három különböző fajta gyógyszert vett be. Médiajelentések szerint az adást figyelő felhasználók bátorították a fiút, mert nem hittek neki. Egy chatszobában bejelentette szándékát, egy másik fórumon pedig búcsúüzenetet hagyott, de egyik helyen sem vették komolyan. Az egyik fórum moderátorai állítólag azért nem foglalkoztak vele, mert már korábban is fenyegetőzött öngyilkossággal.

Még a mozdulatlanul fekvő fiút is sértegették a chatelők, mert azt hitték, csak megjátssza a halálát. "Ez a fickó tényleg meghalt? Megkönnyebbülés, utálom a drogosokat" - írta az egyik kommentelő. Miután azonban több órán keresztül nem moccant, az adást nézők értesítették a rendőrséget. A helyi rendőrök végül betörték az ajtót, megtalálták a fiút és lekapcsolták a webkamerát. A videót azóta eltávolították az oldalról, és sok fórumozó törölte saját korábbi hozzászólását. A felvételből kivágott klipek és a búcsúüzenet azonban még megtalálható különböző internetes oldalakon.

Biggs a MySpace.com oldalán egy olyan srácnak vallotta magát, aki mindent megtesz a családjáért és barátaiért, és aki mindig ott van, ha valakinek szüksége van egy beszélgetésre. Céltudatosnak tartotta magát, aki tudja, hogy mit akar az élettől, és azon dolgozott, hogy ezeket a célokat el is érje. Annak ellenére pedig, hogy bármikor bárki számára, idejét sem kímélve a rendelkezésre állt, azt nem tűrte, ha lábtörlőnek használták.

Nagy-Britanniában is történtek hasonló esetek. 2007-ben egy 42 éves férfi 100 chatelő szeme láttára akasztotta fel magát. Egy öngyilkosságok megelőzésével foglalkozó szervezet szerint Nagy-Britanniában 2001 óta 17 olyan haláleset történt, amelyek chatszobákkal vagy öngyilkossági tippeket adó internetes oldalakkal hozhatók kapcsolatba.