Tyra Banks modellkereső műsorának első transznemű versenyzője azért esett ki, mert férfiként még kényelmetlenül érezte magát bikiniben. Az egykori szupermodellnek köszönhetően azonban ajándékba kapta a nemváltoztató műtétet, ráadásul barátja több ezer néző szeme láttára kérte meg a kezét. A 22 éves Isis Kinget egyébként egy sorstársa műtötte meg: sebésznője, dr. Marci Bowers 1998-ban esett át az átalakító műtéten.

Tyra Banks, az amerikai Topmodell leszek című modell-tehetségkutató valóságshow háziasszonya saját beszélgetős műsorába, a The Tyra Showba hívta meg valósághowja egykori versenyzőjét, akinek barátja kihasználva a remek alkalmat, megkérte nővé operált kedvese kezét. A 22 éves Isis King az America’s Next Topmodel 11 szezonjában vett részt, és összesen három kört sikerült teljesítenie, mielőtt a tavaly szeptemberben adásba került részben kiesett.

A modelljelölt, aki Darrell Walls-ként látta meg a napvilágot, a tavaly szeptember 24-én adásba került epizódban esett ki. A kudarc oka, hogy meglehetősen kényelmetlenül érezte magát egy medence melletti fotózáson, ami érthető: akkor még anatómiailag férfi volt.

Tyra Banks, aki szívügyének tekinti az elesettek megsegítését, ezt követően elintézte, hogy dr. Marci Bowers sebész ingyen és bérmentve elvégezze Kingen a szükséges beavatkozást, és novemberben meg is hívta a műsorába a kiesett versenyzőt, hogy közölje vele a jó hírt. A mostani, legújabb adásban Isis King elmondta, az átalakító műtét több mint négy órán keresztül tartott, és most már sokkal jobban érzi magát a bőrében. Ennek örömére megismételték az akkori kiesést eredményező, rosszemlékű bikinis fotózást, az eredményt pedig be is mutatták a műsor közönségének. A műsor vendége volt King barátja is, aki nem kommentálta a fotókat, inkább egy gyűrű kíséretében megkérte barátnője kezét. King természetesen igent mondott.

A vendégek sorában természetesen a beavatkozást elvégző doktornő, dr. Marci Bowers is helyet foglalt. A sebész elmondta, egy átalakító műtét körülbelül 20-35 ezer dollárba kerül. Bowers egyébként szintén transznemű, ő 1998-ban feküdt kés alá, és CSI: A helyszínelők azon epizódjában is szerepelt, amiben egy nővé operált férfi gyilkosát próbálták megtalálni a helyszínelők – írja a New York Post.

Tyra Banks előszeretettel feszeget kényes témákat a műsorában, előfordul, hogy egy plüss punci segítségével világosította fel nőtársait, vagy önmagáért kiállva seggcsókra szólította fel mindazokat, akik ledagadtozták, amiért modellkarrierjét lezárva felszedett pár kilót; nemrég pedig Rosie O’Donnell színésznővel beszélgetett az alkoholizmusról és a klimaxról.