Az István, a király úgynevezett keresztmetszet-előadását úgy hirdette a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ, mintha a teljes rockoperával állna színpadra a Társulat. A csalódott nézők hoppon maradtak. A Társulat producere jogi útra tereli az ügyet.

A Társulat főszereplőinek előadásban a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ július 12-re hirdette meg az István, a király című rockopera bemutatását. A jegyeket 3000 forintért árusították, azonban azoknak a nézőknek, akik azt hitték, tényleg a teljes darabot tekinthetik meg, csalódniuk kellett. Rosta Mária, az előadás producere úgy érzi, nem ők csapták be a közönséget, hanem a kultúrház, hiszen a szerződés szerint „csak" egy keresztmetszetet adtak volna elő a művészek, hiszen a siófoki színpad a nagyopera bemutatására alkalmatlan.

„A színház színpadán nyolcan is alig férnek el, arról, hogy ők ennek ellenére rockoperát hirdetettek, nem mi tehetünk. Az igazgató megpróbálta ránk lőcsölni a dolgot, de számtalan dolog bizonyítja, hogy a nézők téves informálása nem a mi hibánk." A szerződésből, amelyet mindkét fél aláírt, egyértelműen kiderül, hogy keresztmetszet-előadás megszervezését vállalta a Társulat. Többek közt azért is kizárt, hogy a teljes előadásra szerződött volna a csapat, hiszen az több mint 200 embert jelentett volna. "A színház nagyon sokat ártott nekünk ezzel, ennek lesz következménye. Anyagi és erkölcsi  kártérítést fogunk kérni. Annyira távol áll tőlem, hogy bárkit is becsapjak. A szakmában ismernek és tudják, ahova viszek egy produkciót, ott fegyelem van. A modorom viszont már nem ilyen jó hírű" - tette hozzá Rosta.

Szerződés ide vonatkozó bekezdése:

1./ A megbízott vállalja, hogy 2008. július 12-én (szombat) 21:00 órától a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon István, a király rockopera keresztmetszet-előadását megszervezi a Társulat című televíziós műsor győztes szereplői részéről. Szükség esetén az előadás esőnapja: július 13. 21:00.

4./ A megbízó vállalja, hogy a koncert reklámanyagát elkészíti, a közönséget megszervezi, a nézőszám utáni szerzői jogdíjat kifizeti.

Kiss Lászlót, a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatóját a mai nap folyamán nem sikerült elérni, így nem derült ki számunkra, miért hirdette a rockoperának a keresztmetszetre szerződött Társulat-előadást. Rosta Mária elmondta: egy héttel az előadás előtt értesült először arról, hogy miként hirdetik molinón a júliusi eseményt. Akkor szólt az illetéseknek, de semmi reakció nem érkezett válaszul. Ezért is döntött úgy, jogi útra tereli az ügyet.